Les negociacions entre la delegació grega i les institucions creditores del cap de setmana a Brussel·les van acabar sense acord, tot i que la Comissió Europea va destacar que amb més esforços per part de Grècia i amb voluntat política és possible arribar a un compromís abans d'acabar el mes.

El president de la CE, Jean-Claude Juncker, va explicar que tot i que les converses han prosperat, hi ha un espai entre les autoritats gregues i les exigències comunes. Es tracta d'una diferència d'ordre del 0,5% a l'1% del PIB, equivalent a 2.000 milions d'euros, en mesures pressupostàries permanents sobre una base anual.

Per la seva banda, el Govern grec va recalcar que no acceptaria les reduccions de pensions i les pujades d'IVA que exigeix l'FMI. Fonts governamentals gregues van assenyalar que l'executiu "reiterava en termes molt clars" que no tornaria a acceptar noves reduccions de les pensions i els salaris, o augments, a través de l'IVA, de productes de primera necessitat, com l'electricitat. En aquest sentit, van recalcar que "no acceptarien cap mesura de recessió que freni el creixement".