El Fons Monetari Internacional (FMI) va insistir que només participarà en un nou programa de rescat financer a Grècia una vegada que s'assumeixin «compromisos concrets» de reestructuració de deute pels socis europeus i que les autoritats gregues apliquin reformes estructurals «integrals». El Fons només acceptaria participar en una «segona fase», és a dir, un cop Brussel·les i Atenes hagin acordat aquestes dues qüestions, quelcom que l'organisme va reconèixer que «portarà temps».

«No hem de tenir la il·lusió que es solucionarà el problema només amb la reestructuració del deute o només amb les reformes estructurals, són necessàries totes dues», va assegurar un alt càrrec de l'FMI, que va demanar l'anonimat.

Per part seva, el primer ministre grec, Alexis Tsipras, va demanar als seus que donin la cara davant el cisma que està vivint el seu partit, Syriza, i es pronunciïn clarament sobre si té via lliure per seguir endavant amb la negociació per a un tercer programa de rescat. En la seva intervenció en el comitè central, Tsipras va instar els seus membres a aclarir quina ha de ser ara l'estratègia del partit tenint en compte les condicions actuals.