L'incendi forestal declarat dijous a la Serra de Gata (Càceres), que va obligar a evacuar de matinada unes 1.500 persones, ha arrasat ja més de 5.000 hectàrees de pi, olivera i garriga i a l'hora de tancar aquesta edició seguia descontrolat per les contínues i canviants ratxes de vent. El foc, que afecta una zona d'alt valor paisatgístic i turístic, farcida de piscines naturals, podria haver estat intencionat, segons asseguren els veïns i l'alcalde de Perales del Puerto, José Luis Perales Crespo, ja que és el cinquè a la comarca en poc més d'una setmana.

El president extremeny, Guillermo Fernández Vara, va assenyalar que «quan es concentren incendis en una zona molt concreta, és perquè la mà de l'home ha hagut de tenir algun tipus d'intervenció, perquè no fa ni més calor, ni està més seca la Serra de Gata del que està la resta d'Extremadura».

El foc es va originar dijous al migdia a Acebo i poques hores després es va donar per controlat. No obstant això, el Pla Infoex va activar poc després de dos quarts de vui del vespre el Nivell 2 de perillositat i va demanar la participació de mitjans estatals extraordinaris. En aquells moments, un alberg amb 60 persones i diverses cases aïllades havien estat ja desallotjades com a mesura de prevenció davant l'avanç de les flames.

La situació es va agreujar de matinada i cap a dos quarts de tres es va decidir l'evacuació de 1.400 persones, aproximadament, de les localitats de Acebo i Perales del Puerto, i de dos càmpings situats a Gata i Hoyos.

A la zona de l'incendi van treballar 17 camions autobomba, sis avions amfibi, set dotacions de la BRIF, vuit helicòpters, vuit vehicles de maquinària pesant, un reforç aeri, 22 retens terrestres, dues seccions de la UME i un vehicle nodrissa.

Paral·lelament, els quatre incendis forestals que a l'hora de tancar l'edició es trobaven actius a Múrcia evolucionaven favorablement, segons va assegurar el president autonòmic, Pedro Antonio Sánchez, després de reunir-se amb els tècnics a Cieza, on es localitzen tres dels focs, i s'esperava que tots poguessin estar controlats en poques hores.