L'exvicepresident del Govern amb el PP Rodrigo Rato va assegurar que en la seva reunió amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, del passat 29 de juliol a la seu del ministeri van parlar del seu cas. «Vam parlar de tot el que m'està passant i li vaig explicar la meva versió; ni jo li vaig demanar res ni ell es va oferir a fer cap gestió». Cal recordar que Interior va assegurar dilluns que Fernández Díaz va rebre Rato amb la condició que no parlessin de la seva situació processal.

L'exvicepresident va explicar a El País que la reunió «va ser amigable» i que «vam parlar de molts temes, com de Catalunya i altres qüestions, a més de tot el que m'està passant». Va ser Rato qui va sol·licitar la trobada «perquè conec Fernández Díaz des de fa 30 anys». L'exvicepresident va emmarcar aquesta conversa dins dels contactes habituals que manté amb altres líders del PP: «Els estic transmetent el meu punt de vista sobre la meva situació».

Fernández Díaz compareixerà divendres al Congrés per explicar la reunió que va mantenir amb Rato, imputat en el cas Bankia, en una jornada en què van continuar les crítiques de l'oposició, que van reclamar també la dimissió del ministre.

Fernández Díaz donarà explicacions de la reunió que va mantenir amb l'expresident de Bankia al seu despatx el passat 29 de juliol, després que així li ho demanessin la resta dels grups parlamentaris, entre ells el PSOE, l'Esquerra Plural i UPyD, i altres forces com Podem i Ciutadans.

Ahir mateix el ministre havia sol·licitat comparèixer amb la major immediatesa possible davant la Comissió d'Interior de la cambra baixa per explicar aquesta entrevista, molt criticada per l'oposició.

El PSOE va registrar cinquanta preguntes dirigides al Govern i a Fernández Díaz perquè donin explicacions sobre la que van qualificar de «reunió de la vergonya». Fins divendres, quan es produeixi aquesta compareixença, el PSOE seguirà amb la seva ofensiva parlamentària per arribar fins al fons d'aquest assumpte i saber, per exemple, «si menteix Rato o el ministre».

Des del PP, el portaveu d'Interior al Congrés, Francisco Márquez de la Rubia, va afirmar que la polèmica generada per la reunió es deu a la «histèria electoral» per part dels grups de l'oposició. El diputat popular va defensar el ministre d'Interior i la seva trajectòria al capdavant del departament i va precisar que la petició de compareixença per part de Fernández Díaz no havia sorprès en absolut dins del partit, ja que, va recordar, «sempre ha donat explicacions en els moments difícils». No obstant això, el president del PP d'Extremadura, José Antonio Monago, va admetre que, «estèticament», la reunió de Fernández Díaz amb Rato «no va ser el més encertat».