Efectius de la Guàrdia Civil de la Comandància de Gijón van arrestar un home de 73 anys i veí de Villaviciosa com a presumpte responsable de diverses agressions sexuals a pelegrines que realitzen el Camí de Santiago. Les investigacions es van iniciar al mes de maig de l'any 2014, quan la Guàrdia Civil de Villaviciosa va rebre una carta manuscrita en anglès, en la qual una ciutadana alemanya de 23 anys informava haver estat objecte d'una agressió sexual consistent en tocaments i intents de besar-la, mentre un individu la subjectava fortament impedint a la víctima llibertat de moviments.

Aquesta agressió s'hauria produït mentre realitzava el Camí de Santiago al seu pas entre dues poblacions de Villaviciosa, aportant dades tant de la descripció física, lloc, data i hora. Igualment va aportar informació sobre la mida i color d'un turisme que havia vist prop de la zona i que va resultar de gran importància per a la investigació.

Al mes de juny d'enguany novament una ciutadana alemanya de 30 anys va ser víctima d'una agressió sexual de similars característiques a l'anterior, mentre realitzava el Camí de Santiago per un tram comprès entre les mateixes dues localitats del cas anterior.

En aquesta ocasió, a més de les coincidències amb el cas anterior pel que fa a la forma de comissió del fet, descripció física del suposat autor i roba, es va aportar més informació relativa a la presència en una zona propera a l'agressió d'un determinat turisme.

Després de diverses investigacions, es va poder identificar un vehicle amb les característiques coincidents amb les aportades per les víctimes. Igualment es va identificar l'usuari d'aquest, l'aspecte físic del qual quadrava amb la descripció de les dues víctimes.