El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar que el PP i el PSOE no tindran el suport del seu partit i no estaran en un pacte de Govern, ni signaran un document de legislatura, tot i que va assenyalar que encara no han decidit la seva votació en la sessió d'investidura del futur president de l'Executiu. En roda de premsa després de la celebració de l'Executiva del partit, Rivera va assenyalar que no se sap qui guanyarà, qui quedarà segon, qui quedarà tercer i que "totes les espases són enlaire", i que el seu executiu no es dedica a valorar possibles posicions en una votació d'investidura.

El que sí va assegurar Rivera al PP i al PSOE és que no tindran el suport de Ciutadans i "no estarem en un pacte de Govern, ni en el seu Govern", de manera que si no guanyen seran a l'oposició. "La nostra executiva que està elaborant el programa electoral, no està plantejant-se a dia d'avui supòsits d'investidura d'altres governs", cosa que tractaran, va dir, quan arribi el moment.

Per part seva, Podem proposa elevar la despesa pública en 96.000 milions fins al 2019 amb una mitjana d'alça de 24.000 milions anuals, així com destinar 16.000 milions a inversions per a un canvi de model energètic i 15.000 per a un pla de Renda Garantida, segons la memòria econòmica del seu programa electoral.

El document, que apareix al nou web de campanya electoral que ha posat en marxa la formació que lidera Pablo Iglesias, indica que durant els dos primers anys de legislatura (2016 i 2017) les prioritats de la política de despesa serien revertir les retallades en sanitat, educació, dependència i protecció social, de manera que destinaria 9.000 milions a sanitat i altres 7.000 milions a educació.