Ciutadans vol crear un consell de presidents autonòmics que subs?titueixi l'actual Senat, una institució que se suprimirà si el partit que lidera Albert Rivera aconsegueix la presidència del Govern en les pròximes eleccions del 20 de desembre.

Rivera i altres dirigents del partit, com la presidenta del grup parlamentari de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, van presentar ahir a Barcelona el programa del partit amb un format àgil i proper i amb intervencions curtes de diversos càrrecs de la formació. Segons van concretar, la mesura d'eliminar el Senat i les diputacions provincials suposaria un estalvi d'uns 50 milions d'euros a l'Estat.

D'altra banda, el partit també contempla suprimir el programa de subvencions directes gestionat per l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals, que, va subratllar, "ha estat un enorme frau". Així doncs, i a través d'una una nota informativa, Ciutadans va indicar ahir que aquest Institut gestiona uns 60 milions d'euros, que serien suprimits i substituïts per un IVA reduït del 7% per a la cultura. Un canvi, van assenyalar des de la formació, que "crearà un terreny de joc més transparent i menys propens a l'amiguisme".

En aquest sentit, Ciutadans proposa una reducció de 14 punts de l'IVA sobre els Béns Culturals, com ara museus, jardins botànics, balls, cinemes, teatres o espectacles, a més de sobre la pràctica d'activitats esportives, en el context d'un pacte a favor de la cultura.