Cinc homes i quatre dones van ser seleccionats per conformar el jurat que emetrà el veredicte pel crim de la presidenta de la Diputació de Lleó Isabel Carrasco (PP), abatuda a trets el 12 de maig de 2014 per una presumpta venjança personal. L'Audiència de Lleó va acollir la selecció del jurat, constituït a primera hora de la tarda amb els nou titulars i dos reserves (un home i una dona), tots ells amb edats compreses entre els 34 i els 65 anys, i procedents de la província de Lleó.

Un cop constituït el jurat, el judici començarà avui amb la declaració de les tres acusades de la mort d'Isabel Carrasco, per a cadascuna de les quals la Fiscalia sol·licita una pena de 23 anys de presó, i que en aquesta fase durarà fins a demà.

A la banqueta dels acusats s'asseuran Montserrat González, de 60 anys, autora confessa dels trets que van acabar amb la vida d'Isabel Carrasco; la seva filla, Triana Martínez, de 36; i l'agent de la Policia Local de Lleó Raquel Gago, de 42.

Un cop constituït el jurat, el president del tribunal, Carlos Javier Álvarez, va donar la benvinguda als seus membres i els va transmetre un missatge de "tranquil·litat". "Sens dubte, tindran en aquest moment una sensació de por i de vertigen en veure en una situació que els és, en una gran part, desconeguda, i això no només per la missió en si per a la qual han estat convocats i finalment elegits, sinó també, segurament, per l'enorme expectació social i importància periodística que ha tingut i està tenint el cas que jutjaran", va assenyalar.

Carrasco, que era presidenta del PP a Lleó, va morir el 12 maig del 2014 després de rebre tres trets quan travessava una passarel·la de vianants sobre el riu Bernesga.