El president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar al PP ia Podem que deixin els «extrems» i el «no pel no» i s'asseguin a negociar un acord que permeti posar en marxa un Govern per treure Espanya del bloqueig, i aquesta mateixa setmana contactaran amb aquestes dues forces i altres per seure a parlar.

Una negociació que busca evitar que calgui celebrar noves eleccions al juny i que té com a punt de partida, segons va explicar Rivera, l'acord de 200 mesures pactat amb el PSOE, un pacte que «pot ser millorable», va dir el president de Ciutadans, obert al fet que pugui ser enriquit amb aportacions d'altres formacions.

De moment, no contempla reunir-se personalment amb el líder del PP, Mariano Rajoy, perquè, en primer lloc, ha estat ell el que ha declinat veure's amb el partit taronja, va recordar. A més, en aquest moment no hi ha cap candidat a la Presidència del Govern i, per tant, aquesta reunió que Ciutadans vol tenir amb el PP és a través dels seus respectius equips negociadors, tot i que va assegurar que si Rajoy el convida a aquesta trobada que té previst tenir aquesta setmana amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, hi anirà.

Per part seva, el cap del Govern, Mariano Rajoy, ve descartar entrar en «polèmiques« que creu que pretén crear el líder del PSOE després del seu «fracàs» per ser investit president, i va explicar que serà ell qui el trucarà per concertar una reunió. «Si no em vol veure -va explicar- no podré fer res més».

«No hi vull entrar»

«Jo no entraré en aquesta història de et dic, qui ve, em reuneixo amb un al Congrés, amb el del costat, li dic a Podem que s'abstingui... Jo no entraré en això. Jo trucaré al senyor Sánchez i si, com fins ara, no em vol veure, evidentment no podré fer res més», va reiterar. Va destacar que el líder del PSOE va impedir que ell pogués optar a la investidura.