La Policia va remetre al Tribunal de Comptes el passat mes de febrer un informe sobre Podem. Concretament, la Udef investiga els diners que manejava el partit procedents de l'Iran. També va enviar al seu dia la informació que tenia entre mans a la Fiscalia Anticorrupció per si existien delictes.

L'informe s'ha remès en entendre que han pogut existir actuacions irregularitats en la gestió dels comptes de la formació política i el tribunal competent per desbrossar aquestes dades seria el de Comptes.

L'informe enviat, batejat com a PISA (Pablo Iglesias Sociedad Anónima), està format per 35 folis en què s'analitzen totes les dades dels comptes bancaris i els ingressos de la formació, inclòs fins i tot el pagament de 100 euros des de Sortu.

La Udef denuncia que l'empresa 360º Global Media, que rep transferències de diners de comptes bancaris situats en paradisos fiscals o en països «amb risc d'estar vinculats al finançament del terrorisme, com l'Iran», paga a «productores de continguts vinculades de forma subjectiva, objectiva i temporal al partit polític Podem».

L´optimisme de Sánchez

En un altre ordre de coses, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, està convençut que malgrat les «dificultats», els «vetos» i les «línies vermelles», al final prevaldrà el «sentit comú» i s'arribarà a un pacte per posar en marxa «la legislatura de la igualtat ». Va insistir que Espanya «no es mereix» un govern en funcions, sinó un executiu que tingui entre els seus plans, com a objectiu més clar, la lluita contra la desigualtat. Confia a aconseguir aquest govern del canvi, que espera poder «desenvolupar» d'aquí a poc gràcies a un pacte polític, ja que és «necessari i urgent».

El Partit Popular esperarà que les «aigües tornin al seu curs» després de la fallida investidura del líder socialista abans que ho digui el president en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, per tornar a oferir-li un pacte. El vicesecretari sectorial dels populars, Javier Maroto, va assenyalar que el PP manté el «sí al diàleg» i a seure amb socialistes i Ciutadans per oferir-los la gran coalició que ve defensant.

Per part seva, el president de la Xunta i del PP de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, va manifestar que, en el seu cas únicament té una «incògnita personal» i aquesta és la de si continua en l'exercici de la política o si, per contra, inicia una activitat professional.