«És un dia històric». Així va descriure la Conxita, una catalana que fa més de 40 anys que viu al Regne Unit, el referèndum d'ahir. «No ha estat fàcil decidir-se, he escoltat tothom i fins diumenge encara dubtava», va explicar la Conxita, que té passaport britànic i, per tant, pot votar. Ella va optar perquè el Regne Unit continuï a la UE, però el resultat es preveu ajustat.

«Considero que és millor que continuem junts», va explicar la Conxita, que va recordar que «va costar molt» que el Regne Unit formés part de la UE. Segons aquesta catalana, que va arribar a Londres als anys setanta, és preferible «formar part d'un sistema» i, si s'escau, «poder-lo canviar des de dins», ja que «des de fora no es pot fer res».

Tot i això, va assegurar que «exposar el país a les decisions que prengui el Parlament Europeu» no li sembla just. «Qui fa les lleis? Com les fan? Qui vigila que no hi hagi pactes o manipulacions entre els governs?», es va preguntar la Conxita, que va confessar que té «un gran respecte pel Regne Unit» i per la seva «tradició democràtica».

Pel que fa la campanya per al Brexit, la Conxita va indicar que ha estat «molt exagerada» i que «tothom ha posat tota la llenya que podia al foc», però va admetre que «només hi havia una oportunitat».