Al menys 84 persones han resultat mortes en un atac terrorista a Niça, entre les quals diversos nens i alguns dels ferits es troben en estat molt greu, segons el darrer balanç oficial. Fonts asseguren que són 54 els nens atesos als diversos hospitals de la zona.

La secció antiterrorista de París s'ha fet càrrec de la investigació i el cap de l'estat francès, François Hollande ha anunciat la prolongació de l'estat d'urgència, que acabava el 26 de juliol, per tres mesos més així com un reforç en el pla 'Sentinelle' de vigilància en llocs públics sensibles per part de l'exèrcit així com la crida a la reserva operacional.

Com ha estat perpetrat l'atac?

Al voltant de les 11 de la nit del 14 de juliol, festa nacional francesa, la gent es trobava congregada sobre el Passeig dels Anglesos, a Niça pels actes de la festa nacional. Els focs artificials s'havien acabat quan un camió blanc s'ha llançat contra la massa. En una distància d'uns dos quilòmetres, ha atropellat tothom que s'ha trobat pel camí. Alguns testimonis relaten que han sentit trets fins que el conductor ha estat abatut per la policia. La prefectura ha demanat a la gent que es tanqués als seus domicilis, just després de l'atac.

Dins del camió s'ha trobat armament, una pistola i armament simulat, ha assegurat l'antic alcalde de la ciutat, Christian Estrosi. No està clar que l'atacant les hagi fet servir durant el seu viatge mortal.

Les forces policials han establert un fort cordó policial sobre la zona de l'incident.

Qui és el conductor del camió?

La policia ha verificat per les seves empremtes digitals que el conductor del camió -mort per trets d'agents policials- és l'home del carnet de conduir que s'ha trobat dins el vehicle, un franc-tunisià de 31 anys, domiciliat a Niça, que tenia antecedents per delinqüència comuna, relacionats amb armes, però no per fets de terrorisme.

A l'interior del camió, un vehicle frigorífic llogat dos dies abans a un poble de les rodalies de Niça, s'ha trobat una armar curta així com diverses armes falses. La policia revisa les càmeres de seguretat de l'empresa de lloguer a la que el atacant va arribar el bicicleta.

Quantes víctimes hi ha?

L'últim balanç és de 84 morts tot i que evoluciona ràpidament, degut a la gran quantitat de ferits molt greus.

És un atac terrorista?

Durant la seva intervenció televisada a les 3h 45, François Hollande a assegurat que "França es troba sota l'amenaça del terrorisme islamista" I el fet que sigui les forces de París que estiguin al càrrec de les operacions d'investigació així ho fa creure. Tot i així, cap grup ha reivindicat l'atac.