El Regne Unit ha deportat a Singapur una dona casada durant 27 anys amb un britànic i que té dos fills d'aquesta nacionalitat, després d'haver passat llargs períodes a l'estranger. Irene Clennell, de 53 anys, va ser internada en un centre per a immigrants a principis de febrer i enviada a Singapur diumenge amb només 14 euros a la butxaca.

Clennell va arribar al comtat de Durham (nord-est d'Anglaterra) el 1988, es va casar dos anys més tard i va rebre el 1992 un permís de residència indefinit, un dret que ha perdut en incomplir les condicions d'aquesta autorització.

El sistema de visats per a matrimonis amb estrangers no comunitaris al Regne Unit exigeix que el cònjuge britànic demostri uns guanys anuals d'almenys 21.700 euros i que la parella pugui demostrar llargs períodes de temps ininterromputs vivint al Regne Unit. Clennell i el seu marit, John, es van traslladar a Singapur el 1992, mentre que ell va tornar el 1998 al Regne Unit amb els fills.

Ella va romandre al país asiàtic per tenir cura de la seva mare, tot i que assegura que va visitar en diverses ocasions el Regne Unit durant curts períodes, i va tornar a residir al país entre 2003 i 2005. El 2007 li va ser denegada l'entrada al Regne Unit en un aeroport britànic, atès que les persones amb permís de residència indefinit han de presentar un visat si han estat fora més de dos anys. Una campanya a internet havia recaptat 35.000 euros per ajudar Clennell.