Jared Kushner, el gendre i assessor del president dels Estats Units, Donald Trump, va voler establir un canal de comunicació secret amb el Kremlin per esquivar la intel·ligència nord-americana, segons unes gravacions citades pel diari The Washington Post. Kushner va oferir aquesta possibilitat en les seves reunions amb l'ambaixador rus a Washington, Serguei Kislyak, celebrades a la Torre Trump de Nova York durant el període de transició presidencial.

Segons funcionaris, Kushner i Kislyak van parlar d'establir aquest canal «secret i segur» utilitzant els equips diplomàtics russos als Estats Units amb l'objectiu d'esquivar la intel·ligència nord-americana encara sota el control del Govern de Barack Obama.

Paral·lelament, la Casa Blanca estudia posar en mans d'advocats la supervisió prèvia dels polèmics missatges que el president dels Estats Units publica al seu compte de Twitter habitualment. The Wall Street Journal va apuntar que els advocats decidirien si algun dels tuits de Trump necessita ser ajustat o reduït.

En un altre ordre de coses, Trump va afirmar que prendrà la seva «decisió final» sobre si els EUA han de seguir formant part de l'Acord Climàtic de París «la setmana que ve».

En aquest sentit, els membres del G-7 excepte els Estats Units van reiterar el seu compromís d'implementar «ràpidament» l'Acord del Clima de París i van reconèixer que Washington encara no està en posició de sumar-se a aquesta línia. Els caps d'Estat i de Govern de Canadà, França, Alemanya, Itàlia, Japó, Regne Unit, i els presidents de la Comissió Europea i el Consell Europeu, establia un comunicat, «reafirmen el seu fort compromís d'implementar ràpidament l'Acord de París», tal com es van comprometre a fer el 2016 a la cimera celebrada al Japó.