Corea del Nord va realitzar un nou assaig de míssils, el que endureix encara més el seu desafiament a la comunitat internacional i en especial al nou Govern de Seül, que havia mostrat la seva intenció d'estendre la mà a l'aïllat règim de Pyongyang. L'Estat Major Conjunt sud-coreà (JCS) va anunciar que Corea del Nord va disparar «almenys un míssil» (encara s'està realitzant una anàlisi per determinar el nombre exacte de projectils disparats) des de la base aèria de Kalma, a la localitat de Wonsan, a la costa oriental del país.

Seül considera que és un disseny basat en els scud soviètics: un projectil de curt abast amb un rang d'entre 300 i 500 quilòmetres i normalment anomenat Hwasong-6 per l'Exèrcit nord-coreà.

El míssil va aconseguir una altura màxima d'uns 120 quilòmetres i va recórrer uns 450 quilòmetres cap a l'est abans a caure de la Zona Econòmica Especial del Japó (espai que s'estén a uns 370 quilòmetres des de les sees costes), país que va condemnar amb duresa l'acció.

Per part seva, el president dels Estats Units, Donald Trump, va criticar l'últim llançament per part de Corea del Nord d'un míssil balístic, el que va considerar una «gran falta de respecte» cap a la veïna Xina. «Però la Xina ho està intentant amb força!», va afegir al seu compte de Twitter el mandatari, en relació al resistència de Pequín davant l'increment de llançaments d'aquest tipus de projectils per part de Corea del Nord en les darreres setmanes.