L'incendi que es va declarar dijous a Verín (Ourense) ha arribat a les 1.200 hectàrees cremades malgrat el treball de les gairebé quatre-centes persones que intenten controlar-lo. Les flames, que van començar cap a dos quarts de cinc de la tarda de dijous a la parròquia de Vilamaior do Val amb un probable origen intencionat, es van estendre fins al municipi veí de Vilardevós i, per la seva proximitat als nuclis poblats de Queirugás -en el primer terme municipal- i a Fraira, Devesa i Osoño -en el segon-, van obligar a activar la situació 2 d'alerta, que després d'unes hores va ser desactivada.

L'incendi va obligar a tallar l'autovia A-52 durant unes hores, així com la carretera nacional 525 i altres carreteres secundàries. En l'estabilització del foc van treballar gairebé quatre-centes persones, entre els quals hi havia quatre tècnics, vint agents, 54 brigades antiincendis, 34 motobombes, quatre pales, 12 helicòpters i set avions.

Paral·lelament, un incendi forestal es va declarar ahir a la tarda a Borrenes (Lleó), en la seva extinció treballen nombrosos efectius terrestres i aeris i es va decretar el nivell 2 de perillositat per la proximitat de les flames a aquesta localitat i pel possible tall de la carretera N-536.

El foc es va originar poc després de les tres de la tarda a la localitat de Borrenes, a la comarca del Bierzo, i va afectar principalment pastura, matoll i arbrat d'alzina i roure. El vent va complicar durant unes hores les tasques d'extinció de les flames.