L'excel·lent moment de forma del Girona no passa desapercebut enlloc. Els equips rivals ja no el veuen com un equip petit que fa poc que ha pujat sinó que el miren amb un respecte que abans no li tenien. L'equip és 8è amb 36 punts i s'ha guanyat a pols ser una de les revelacions, de moment, de la temporada gràcies a la sèrie de vuit partits sense perdre en què es troba instal·lat (5 victòries i tres empats). Els elogis no acaben aquí. I és que el conjunt gironí té col·locats fins a tres jugadors entre els màxims golejadors de la categoria. Despotovic (10), Jandro (9) i Peragón (8), són un arsenal ofensiu dels que espanta de debò. Els números no enganyen i diuen que el Girona és només a dos punts de la zona de play-off d'ascens. Ara bé, té possibilitats reals de disputar-lo? Diari de Girona

s'ha posat en contacte amb tres dels especialistes televisius de la categoria, Jordi Gonzalvo (TV3), Àlex Porras (Gol TV) i Raúl Ruiz (C+) per conèixer el seu punt de vista. Així, mentre Gonzalvo i Porras aposten per «no variar l'objectiu i seguir pensant a assolir al més aviat possible la permanència», l'exjugador gironí i ara comentarista del C+, Raúl Ruiz és el més optimista de tots. «Tal com juga i tenint en compte que hi haurà els dos filials pel mig, el Girona perfectament pot aspirar a jugar el play-off», creu. Les opcions ara mateix són ben vives però amb 17 jornades per endavant ningú més s'atreveix a llançar coets. Així, l'exentrenador del Figueres i comentarista de TV3 Jordi Gonzalvo, creu que «fredament» la prioritat és arribar als 50 punts. «Canviar l'objectiu és afegir pressió a un equip que no la té ni la necessita».

Per a l'especialista de la Lliga Adelante de Gol TV el bon moment del Girona no és cap sorpresa. Àlex Porras recorda que des de fa temps, tant ell com l'exjugador Antoni Pinilla, destaquen que Agné ha armat un bloc «sòlid i complet». Porras, l'encarregat de narrar divendres el Girona-Alcorcón, entén però que la clau passa per no obsessionar-se amb el play-off i seguir «partit a partit» amb la permanència com a únic objectiu. «Una vegada el Girona hagi sumat els 50 punts que teòricament donen la salvació, ja serà el moment de canviar el discurs», reflexiona. Porras creu que Jandro «és el toc diferencial» dels gironins i destaca també l'aportació d'homes com Moha i Despotovic, «que a Montilivi han trobat un escenari ideal per reivindicar-se». En la mateixa línia s'expressa Gonzalvo, que destaca per sobre de tot Jandro: «Necessitava sentir-se important i protagonista. A més se sacrifica també en defensa». A banda de Jandro, Ruiz també subratlla el gran moment de forma de Despotovic.

«Fa gols com xurros» diu l'exdefensa, que veu el Girona molt ben armat «en defensa». Per sobre de les individualitats però, Gonzalvo indica que "l'equilibri"que ha trobat l'equip és "la clau". L'extècnic explica que als primers partits, el Girona "jugava bé però encaixava gols per culpa de certes fissures que han anat desapareixent". Gonzalvo apunta el nom de Tortolero com un dels factors determinants.

Porras diu que els propers 4-5 partits acabaran determinant a què pot aspirar el Girona (Vila-real, Granada, Recre, Betis i Valladolid) i reitera que s'ha de tocar de peus a terra recordant que tot just la temporada passada es va evitar el descens en l'últim sospir gràcies al penal de Kiko Ratón contra el Múrcia. Porras veu Celta, Rayo i Betis lluitant per l'ascens directe i en els llocs de play-off hi col·loca l'equip que quedi descartat d'aquests tres més «el Granada i el Cartagena, segur, i la resta, ja es veurà». En aquest bloc hi podria entrar el Girona, a qui veu millor que d'altres conjunts com el Numància, l'Elx o el Còrdova.