Nova demostració de la "febre" per l'esport que es viu a Girona amb la massiva participació ahir al matí en la jornada atlètica que, de la mà d'Hipercor-Girocentre, va reunir al voltant de tres mil persones entre la Mitja Marató, la Cursa Popular de nou quilòmetres i les tres minicurses infantils de 500 i 1.000 metres. Els organitzadors havien esgotat els dorsals, 3.200, per bé que al final poc més de dos milers de xips varen passar per la línia d'arribada (en les curses infantils no tothom fa servir el xip electrònic). L'èxit quantitatiu de la prova és clar, però a més, en l'aspecte competitiu, dos dels principals noms de l'atletisme gironí es varen emportar les victòries en la mitja marató i la cursa popular: Hamid Kabouri i Josep Lluís Blanco.

Kabouri (Lloret Costa Brava) va guanyar amb solvència (1.08:44), tot i que va quedar a quatre minuts del rècord de la prova en possessió de l'històric Pere Arco, marxant en el tram decisiu de la prova d'Abdesalam El Ouhabi i Benito Ojeda. Aquesta tripleta va dominar la prova des del principi, però més enllà de la meitat del recorregut Kabouri, habitual guanyador de moltes curses populars a Girona en els últims anys va marxar per deixar enrere El Ouhabi (1:10:57) i Ojeda (1:11:04). En categoria femenina, tot i que tampoc va caure el rècord de la prova (Wabi Kenza), les primeres van competir a alt nivell. Hasna Bahom (A.A Catalunya) va guanyar arribant a la meta només per darrere del dotze primers homes (1:20:10). La segona va ser una habitual de les carreteres gironines (Louise Brown, Sant Celoni) amb 1:22:33 i la tercera: Ester Ferrer (Vic).

Pel que fa a la Cursa Popular, de poc més de nou quilòmetres, la presència de l'olímpic Josep Lluís Blanco va restar emoció competitiva en una prova on el lloretenc va guanyar amb solvència. Blanco es va emportar la victòria amb 30:03 per davant de Mustafa Younes (31:18) i de l'atleta de l'Atletisme Girona Albert Rutllant (32:04). En la prova femenina, una altra veterana (Puri Cosgaya) va guanyar per davant de Mercè Barris i de la grupista Judith Pujol. Cosgaya va ser l'única a baixar dels 40 minuts (39:45).