En la seva quarta presència olímpica consecutiva, l'estiu passat a Londres, Josep Antoni Hermida va acabar a un pas del podi, en la quarta posició. Allò va servir al biker de Puigcerdà com a reivindicació. Als seus 34 anys, Hermida va demostrar que continua sent un corredor de primer nivell i, mig any després, ja s'ha plantejat el seu proper repte: vol tornar a ser olímpic a Rio el 2016, per la qual cosa ja ha començat a planificar les properes temporades amb l'objectiu d'arribar-hi en plenitut de forma.

"Tindré 38 anys i em veig amb forces d'arribar-hi i competir bé. Per això, però, necessito fer un ?reset aquest 2013", argumentava ahir des de Puigcerdà, on s'ha ?estat entrenant aquesta pretemporada combinant la bicicleta amb l'esquí de muntanya i l'esquí de fons. A diferència de temporades anteriors, per exemple, aquesta vegada ha decidit no fer ?ciclocross i es dedicarà únicament a la BTT. Segons ell "la idea és fer un any normal, gens atapeït, en ?busca d'una regeneració després de tants anys d'intensitat". Això, però, no vol dir que s'autodescarti per ?lluitar al màxim nivell. Al contrari, el ?gironí vol fer un bon paper a la Copa del Món (sobretot a les ?proves d'Andorra i Alemanya, una per proximitat amb casa i ?l'altra per ser el país del seu equip), i tampoc descarta res a l'Europeu de Berna ni al Mundial de Sud-àfrica.

De moment Hermida seguirà amb la seva preparació casolana per continuar la posada a punt el febrer a Mallorca, en la tradicional estada de l'equip Multivan. Després serà l'hora de l'Andalucia Bike Race, una prova de marató de llarga distància per poblacions de Còrdova i Jaen que ja va guanyar l'any passat, i més endavant per la Cape Epic a Sud-Àfrica. Tot per arribar en forma a l'inici de la Copa del Món, previst per finals d'abril.

El corredor de Puigcerdà va debutar en uns Jocs OIímpics a Sidney 2000 amb un quart lloc; a Atenes 2004 va guanyar la medalla de plata, i el 2008 a Pequín només va poder ser desè. L'estiu passat, en la seva quarta olimpíada, Hermida va ser quart a Londres. Ara aspira als seus cinquens Jocs, d'aquí a tres anys i mig, a Rio.

Hermida seguirà, com a mínim, dos anys més amb Multivan Merida, tot i que dóna per fet que l'acord s'allargarà fins a completar el cicle olímpic que culminarà el 2016 a Brasil. Mentretant espera que li tornin a concendir la beca ADO pel seu alt rendiment esportiu, una ajuda que rep ininterrompudament pels seus resultats des de 1997.