Amb el regust amarg per la sorprenent derrota contra el Mann Filter, Chardé Houston va protagonitzar diumenge la seva darrera demostració de talent ofensiu. L'aler pivot nord-americana va compartir l'MVP de la jornada amb Astou Ndour (Gran Canària), després d'enfilar-se a un 36 de valoració (26 punts i 14 rebots), amb la qual va tancar la seva curta etapa a Girona amb uns números de 19,7 punts i 7,7 rebots per partit. Estadístiques d'estrella que Houston no tornarà a fer més a Fontajau perquè, després del partit de dissabte a la pista del Rivas, marxarà a la lliga coreana. Passades les festes, l'Spar Uni Girona tornarà a la feina sense Houston que serà substituïda per un jugador de perfil diferent: Vanessa Ble.

L'expivot de Canàries i Cadí està jugant a la lliga turca -ha passat per Galatasaray i Tarsus- i és una jugadora molt més interior que Houston. Amb 1,90 d'alçada, Ble és una gran rebotejadora amb molta activitat sota les cistelles tant en defensa com en atac que l'any passat va brillar molt a Canàries. Vanessa Ble, nascuda a Costa d'Ivori però amb nacionalitat espanyola, va fer 13,4 punts i uns notables 11,3 rebots per acabar com la jugadora més valorada de tota la lliga regular amb 21,4. Una gran temporada que li va valer marxar aquest estiu a la ben pagada lliga turca, però allà va haver de sortir primer del Tarsus, per excés d'estrangeres, i ara ho farà del Galatasaray, on està fent la substitució de la lesionada Sancho Lyttle. D'aquesta manera, Vanessa Ble tornarà a la lliga espanyola buscant estabilitat al costat d'una Anna Caula que coneix bé de l'època que l'entrenadora gironina era l'ajudant de Lucas Mondelo a la sub-19.

Shenneika Smith, sense relleu

L'arribada de Vanessa Ble pot no acabar sent l'únic canvi a la plantilla de l'Uni aquest Nadal, però, més centrats a compensar la seva plantilla en el joc interior el club ja ha decidit no fitxar cap substituta per a Shenneika Smith. Els minuts de Jael Freixanet jugant de "3" o la presència de Bou en pista al costat de Noemí Jordana ja fa dies que cobreixen els minuts de Smith.