L'aprenentatge constant del Can Gibert

Els gironins se salven a Primera Catalana amb antelació després de e trobar-se en descens

Els de Lechuga, amb la meitat de jugadors estudiants de la UdG, han pujat al cinquè lloc després de ser el tercer millor equip de la segona volta

L'onze inicial del Can Gibert en el darrer partit, disputat al camp del Begur (0-1), el diumenge

L'onze inicial del Can Gibert en el darrer partit, disputat al camp del Begur (0-1), el diumenge / DdG

Lluís Ribera

Al barri de Can Gibert del Pla, de Girona, tornaran a gaudir de futbol de Primera Catalana a partir de la propera temporada. Els nois que entrena Gerard Lechuga i Pablo Gutiérrez han assolit la permanència per segon any consecutiu quan falten tres jornades pel final i poques setmanes després d’estar patint en zona de descens a Segona Catalana. L’alçament dels gironins ha estat fulgurant en escasses jornades. I és que no només s’han escapat de les brases i s’han salvat: han pujat al cinquè lloc de la classificació després de ser el tercer millor equip de la segona volta (23 punts), només superat pel Manlleu (28), el campió, i l’Argentona (24), segon.

«És un èxit. Teníem clar que la primera volta costaria, però el club i nosaltres hem mantingut la idea inicial i hem tingut dels millors resultats de la segona volta», explica Lechuga. Només han perdut un dels últims dotze partits.

El Can Gibert va canviar mitja plantilla a l’estiu passat i es va nodrir de juvenils que acabaven l’etapa de formació, alguns dels quals a Lliga Nacional (Jon Arrieta, Pau Diouf i Seydou Diarra), i de jugadors procedents de Tercera Catalana, com el seu màxim realitzador, l’exComa Cros Mahamadou Sawaneh, que en duu 5. Cap jugador de l’equip cobra: «Som dels pocs equips que no paga», confirma el tècnic.

Lechuga, de 38 anys, explica que «som un club que agafem jugadors contrastats que estan tips de voltar i que intentem potenciar el talent jove». En aquest sentit, la meitat de la plantilla del Cangi està formada per estudiants de la Universitat de Girona, com els balears Joan Socías i Simó Ribas, que continuen la carrera futbolística lluny de les illes mentre cursen Dret i CAFE (Ciències de l’Activitat Física i l’Esport). D’altres, s’han involucrat a carreres d’Enginyeria Industrial i Magisteri. El mateix Lechuga també està vinculat a la UdG com a director tècnic del Patronat de l’Escola Politècnica Superior.

Una quinzena d’anys al club

Aquesta és la sisena temporada seguida de Lechuga al capdavant de l’equip: «Al club fan broma dient-me que semblo el seu Ferguson». Però cal sumar-n’hi les etapes com a tècnic ajudant de Sepu, de Pau Hidalgo i de Francesc Gala, i les de jugador, a Segona i a Tercera Catalana. En total, hi duu una quinzena d’anys i la previsió és que segueixi el curs que ve.