L'excampió de Fórmula 1 Michael Schumacher esquiava a una velocitat "normal" però ho feia fora d'unes pistes que estaven ben senyalitzades, quan va patir el passat 29 de desembre l'accident que el manté en estat crític, segons la versió dels investigadors, feta pública ahir. L'anàlisi del vídeo gravat amb la càmera que Schumacher portava en el casc mostra que no s'evidència "una voluntat de velocitat excessiva", sinó que esquiava a "una velocitat completament normal", va destacar el comandant de Gendarmeria Stéphane Bozon en una conferència de premsa a Albertville.

"La velocitat no és un element particularment important (...) per a la conclusió de la investigació", va afirmar el fiscal que dirigeix les indagacions, Patrick Quincy, que va reconèixer no poder donar una xifra en quilòmetres per hora d'aquesta velocitat, alguna cosa que potser es farà quan s'hagi estudiat molt més la gravació, de dos minuts de durada.

Quincy va posar èmfasi que les pistes de Méribel per les quals Schumacher esquiava amb membres de la seva família i amics estaven senyalitzades d'acord amb la normativa vigent i que el vídeo no mostra que sortís de les pistes per acudir en ajuda d'una altra persona que hagués caigut, com s'havia dit. De fet, va assegurar que en els interrogatoris fets fins ara als membres del seu entorn que anaven amb ell i a altres testimonis, cap ha confirmat que l'expilot hagués ajudat ningú.Això significa que "deliberadament va decidir anar a aquesta zona" fora de les pistes, va assenyalar el representant del Ministeri Públic. "Schumacher és un bon esquiador que coneix bé Méribel, on va regularment", va afegir Quincy. L'expilot va patir l'accident en colpejar una roca i caure endavant.