El pilot català Marc Coma (KTM) s'ha proclamat avui campió del Dakar 2014 en motos després de l'última etapa, entre La Serena i Valparaíso, que ha guanyat el francès Cyril Despres (Yamaha).

Coma, que tenia un còmode avantatge de gairebé dues hores sobre el segon, ha obtingut el seu quart títol en la carrera, considerada la prova més dura del món.

Marc Coma no ha volgut prendre riscos innecessaris en els últims 157 quilòmetres contra el crono del ral·li i ha acabat l'etapa en la posició 18, a més de 13 minuts del guanyador del dia.

El també català Jordi Viladoms (KTM) ha estat avui sisè i ha aconseguit conservar la segona posició en la general, la seva millor actuació personal.

El francès Olivier Pain (Yamaha) s'ha quedat finalment amb el tercer calaix del podi, amb només 35 segons d'avantatge sobre Despres, el seu company d'equip, que ha acabat a quart lloc i no ha pogut defensar la corona de l'any passat.

Joan Barreda (Honda) ha quedat segon en l'última etapa i setè en la classificació final del Dakar.

Barreda va liderar el ral·li fins a la cinquena etapa, quan va tenir problemes i va ser superat per Coma, i ahir va perdre el segon calaix del podi en la penúltima jornada, després d'una caiguda que va deixar malparat el seu vehicle.

L'Honda millor situada en la classificació final va ser la del portuguès Helder Rodrigues, que va acabar en el cinquè lloc.

El bolivià Juan Carlos Salvatierra (Speedbrain) va obtenir la catorzena posició final, una mica per davant de la catalana Laia Sanz (Honda), que ha estat setzena, la seva millor marca personal en el ral·li.

Joan Pedrero (Sherco) ha acabat el ral·li en el lloc 21 i el seu compatriota Marc Guasch (Gas Gas) en el 25è.