la pilota ja roda. El MIC va arrecar ahir i s'acabarà diumenge amb les finals al Nou Estadi de Palamós. La plantilla del Palamós juvenil que es va enfrontar a l'Espanyol després de la inauguració.La tennista local Helena Jansen Figueras i Bora Milutinovic van encendre el pebeter. Un paracaigudista aterrant a la gespa del Nou Estadi.

Focs d'artifici, música, banderes dels 35 països participants, molt color i cridòria a les grades, i com a sorpresa final, l'aparició de tres paracaigudistes que van aterrar a la gespa del Nou Estadi per entregar la pilota del partit de juvenils que van disputar el Palamós i l'Espanyol. La Setmana Santa, a la Costa Brava, fa olor de futbol, del millor futbol base del món, i a partir d'ahir i durant cinc dies la pilota no descansarà ni un instant.

Ahir en un Nou Estadi ple a vessar d'espectadors (6.000), el MIC 2014 va començar a caminar amb la celebració d'una cerimònia d'inauguració que va ser tot un èxit. Ja de bon matí els equips infantils del Barça i el Vic Riuprimer van ?obrir el foc amb un aperitiu que va servir per estrenar el nou marcador electrònic, un aparell que es va inaugurar amb un resultat de 3 a 0 a favor dels blaugrana. En un matí assolellat, els més de 200 equips participants de 35 països van desfilar per la gespa del Nou Estadi palamosí, amb presencies curioses com l'Stòitxkov Barcelona, els Once Amigos colombià, el Volcán Junior de la Costa d'Ivori, el Samuel Eto'o de Gabon o un representant de Finlàndia: FC Honka.

Tampoc cal oblidar, però, grans equips de prestigi internacional com el Barça, el Madrid, el Manchester United, el Liverpool o l'Inter de Milà, i clubs de la província que acull el MIC com el Palamós, el Cassà, EF Sant Feliu de Guíxols, el CF Lloret, el Girona i l'Olot, entre molts d'altres.

Una vegada va finalitzar la desfilada, van arribar els parlaments i l'encesa del pebeter, aquest any a càrrec de la tenista palamosina Helena Jansen Figueras, de només 14 anys, i amb un prometedor futur després d'haver-se proclamat campiona nacional per equips sub-14 a Portugal, campiona en dobles en diversos tornejos internacionals i recentment finalista en dobles del Nike Junior internacional de Londres.

L'encesa del pebeter

Jansen va encendre el pebeter amb l'ajuda del veterà Bora Milutinovic, seleccionador de cins seleccions diferents i que ha participat en cinc Mundials de futbol, convertint-se un dels entrenadors més prestigiosos del món. Després de l'encesa del pebeter hi va haver música i focs artificials, però el moment més espectacular va ser quan des del cel van aparèixer tres paracaigudistes que van aterrar a l'interior del cercle central, van desplegar una pancarta gegant amb el logo del MIC i un d'ells portava una pilota que va entregar a l'àrbitre del partit Palamós-Espanyol de juvenils.

L'enfrontament dels palamosins entrenats per Marc Domínguez van plantar cara al vigent campió de la competició però finalment van caure per un digne 2 a 0. Dues dianes transformades a la primera part i que van ser obra de Domingo (min.13) i Julio Rey (min.17) van dictar sentència.

El director del MIC, Juanjo Rovira, va explicar després de la gala inaugural que "estic molt content per els comentaris de la gent sobre la inauguració, ha sigut senzilla però també espectacular". Rovira va ser ambiciós quan va proclamar que aquest any pretenen fer "el millor MIC de la història" i va revelar que tot i els seus intents per portar a la Costa Brava una estrella del futbolque sigui exjugador del MIC "és difícil, perquè molts dels que podrien venir estan avui (ahir pel lector) a València per jugar la final de la Copa del Rei".

Qui no ha fallat a la cita és Bora Milutinovic. "Potser per la gent jove és un desconegut, però han de saber que ha marcat història en el món del futbol perquè és l'única persona que ha jugat cinc finals del campionat del món com a seleccionador i aquest any que hi ha Mundial creiem que es mereixia tornar a estar entre nosaltres".

Per la seva banda David Bellver (president del MIC) va explicar que "estem molt contents de com ha anat la inauguració però tot just comença l'espectacle. Ara ens esperen més de 600 partits i diumenge valorarem si ha estat un èxit o no".