Meritori empat el que va treure el Figueres ahir d'un camp complicat com és de l'Europa. El Nou Sardenya s'ha convertit en un fortí, fet que explica la quarta posició dels barcelonins a la lliga. El Figueres es presentava després d'un partit èpic contra el Rubí la setmana passada a Vilatenim, on els de Vílchez van demostrar capacitat de patiment contra un altre aspirant a l'ascens. Ahir va ser l'Europa qui va posar a prova el Figueres i, de nou, els empordanesos van saber respondre.

Partit amb poques ocasions, travat i en què, llevat d'alguna contra dels de Vílchez, el domini territorial va ser favorable a l'Europa. El Figueres responia bé al control dels barcelonins, als qui no deixava espais. La jugada més destacada va ser, de fet, un xut de Mamau prop de la mitja hora de partit que Leva va enviar a córner de forma providencial.

La segona començava com havia acabat la primera, domini de l'Europa però un Figueres ben plantat no permetia ocasions. Mentre avançava el partit, els jugadors visitants estaven més imprecisos i l'Europa s'abocava a la porteria d'Ureña buscant el gol. Les ocasions sovintejaven però els homes de Vílchez aconseguien mantenir el resultat. Fins que, a tres minuts per al final, Chicho feia caure Poves dins l'àrea i l'àrbitre assenyalava penal. El Figueres podia perdre tot el que havia aconse?guit. Però allà va sorgir Ureña, que amb una gran estirada va desviar el xut de Javi Lara i donava així un punt al Figueres, que continua a la meitat de la taula amb 29 punts.