mLa nit d'ahir va deixar un munt d'imatges que difícilment s'oblidaran de la memòria col·lectiva. Com la de Roberto Íñíguez creuant la pista per anar a abraçar-se al seu fill, ahir com tota la plantilla del Girona FC, espectador d'excepció del moment històric viscut a Fontajau.

O la també abraçada del mateix Íñiguez a Anna Caula, entrenadora per excel·lència d'aquest Uni i dona de club, que disfrutava tant com el tècnic del títol assolit. Imatge sonora la de Ramon Jordana, que aprofitant els micròfons de FEM Girona, es mostrava més que content pel títol, sobretot per l'equip i pel club, i evidentment per la seva filla, la Noemí, que en el mateix moment que el seu pare parlava a la ràdio, es movia pel mig de la pista amb els ulls amarats de llàgrimes. No gaire lluny d'ella, Anna Carbó -set anys al club- saltava abraçada a la regidora d'esports Isabel Muradàs.

I mentrestant, Llorenç Biarge complia amb el protocol de les entrevistes, assaborint haver assolit el somni de guanyar la lliga per Sant Jordi en un pavelló de Fontajau ple fins la bandera. Ho disfrutava tant com la resta de directius del club -seria imperdonable oblidar-se algun nom-, perquè són més aviat pocs, però extremadament pencaires.

I Xavi Fernández, un altre dels imprescindibles, regant la pista amb cava, que el moment bé s'ho valia. I la Noe, la Carbó, la Gidden, la Jael i companyia embogides i el públic encara més. Bogeria col.lectiva pel títol, però també pel joc, pel play-off, per la superioritat i per la magnífica temporada. I dos noms imprescindibles per fer-ho possible: Spar i Citylift.

Amb la família Vidal i Cayetano Pérez al darrere, que en el seu dia varen apostar per un projecte engrescador, tot i el moment econòmic que s'ha viscut en els darrers anys. I si parlem d'imatges, sobretot la de Fontajau ple, sense cap cadira buida i amb problemes per encabir tots els que varen voler veure el partit. I l'Uni fent valer el seu nom, que prové d'unió. Com deia una veu molt autoritzada al final de la nit, el bàsquet gironí s'ho mereixia i ho necessitava. Absolutament d'acord.