La Unió Esportiva Figueres, mitjançant un comunicat a la seva pàgina web, va informar ahir de la no renovació del tècnic Eduardo Vílchez, qui s'havia fet càrrec del primer equip des del mes d'octubre de 2014. Vílchez, que s'asseurà encara a la banqueta en els dos partits que queden de temporada, va aconseguir classificar la Unió per jugar el play-off d'ascens la temporada passada i deixar-lo en una posició còmoda a la taula, sense patir pel descens en cap moment, al final d'aquesta.

El comunicat penjat al web de l'entitat estava encapçalat per "La directiva i la secretaria tècnica de la UE Figueres estan treballant en la propera temporada 2016/17 i, amb relació al primer equip, la primera decisió presa ha estat la no renovació de l'actual tècnic, Eduardo Vílchez". En el mateix comunicat, l'entitat figuerenca vol "agrair a Vílchez el compromís, la implicació i la dedicació que ha exhibit en les quasi dues campa?nyes que ha dirigit el primer equip blanc-i-blau".

L'escrit del club empordanès, a més, apunta que s'està "treballant en la recerca del seu substitut i en les línies mestres del nou projecte esportiu que s'està acabant de definir".

El club va comunicar la decisió presa a Vílchez el passat dimarts i, tal com comentava el president, José Antonio Revilla, "ho hem volgut fer amb una mica de temps perquè pugui acomiadar-se de l'afició de Figueres en el proper partit a casa".

Vílchez no va voler fer una valoració de la seva no continuïtat a la banqueta altempordanesa, i es fixa l'objectiu d'"acabar bé la temporada i quedar tranquils amb l'afició".

Aquest canvi d'entrenador ha de ser la primera pedra d'un canvi de projecte de cara a la propera temporada tant pel que fa a filosofia com a plantejament esportiu.