L

es grades del Camp Nou es van omplir, de nou, anit, de banderes independentistes -30.000 d'elles repartides a l'exterior de l'estadi per voluntaris de quatre entitats sobiranistes- en suport, segons els organitzadors, a la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell.

Com ve sent habitual en els últims partits de la Lliga de Campions, una part majoritària del públic que va assistir al partit entre el Barcelona i el Manchester City va dedicar, a més, una sonora xiulada a l'himne de la màxima competició europea i, en acabar la música, van entonar càntics d'«Independència!». A més, es va desplegar una pancarta en un dels laterals del Camp Nou amb el missatge «Welcome to Catalonia» («Benvinguts a Catalunya»).

La iniciativa, promoguda per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), "mnium Cultural, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i l'associació de juristes Drets, s'inclou també en defensa de les institucions catalanes «amenaçades per la constant judicialització imposada pel govern espanyol», segons els organitzadors.

No és la primera vegada que les esmentades entitats sobiranistes reparteixen estelades abans d'un partit de la Lliga de Campions del Barcelona. El setembre passat, coincidint amb el partit contra el Celtic de Glasgow, van repetir la mateixa acció en resposta a les sancions que la UEFA ha imposat al club blaugrana per l'exhibició de les banderes independentistes.

Al partit d'ahir dimecres hi van assistir el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el vicepresident del Govern català, Oriol Junqueras, entre d'altres autoritats. Altres visitants il·lustres a la Llotja President Suñol van ser l'exjugador francès del Barça Thierry Henry, que actualment és ajudant del seleccionador belga, el català Robert Martínez, que també hi era present, o l'exjugador Steve Archibald. Igualment, tampoc es va voler perdre aquest partit el seleccionador espanyol Julen Lopetegui, que va poder seguir de prop els internacionals espa?nyols del Barça i del City, acompanyat del seu segon, Pablo Sanz. El Manchester City va estar representat pel president Khaldoon al Mubarak, l'executiu en cap, Ferran Soriano, i el secretari tècnic, Txiki Begiristain.