L'argentí Leo Messi i el portuguès Cristiano Ronaldo, davanters del Barcelona i Reial Madrid i dominadors del futbol mundial aquests últims anys, tornen a liderar la llista d'aspirants a millor jugador de l'any de la FIFA, que en aquesta edició es denominen The Best en separar-se de la Pilota d'Or que concedeix la publicació francesa France Football.

La FIFA va anunciar ahir la llista de 23 candidats i el guanyador s'anunciarà en la gala dels premis The Best que se celebrarà a Zuric el 9 de gener. Messi ha guanyat cinc vegades el guardó de millor jugador mundial de l'any i Cristiano en tres ocasions. En la relació hi ha deu jugadors de la Primera Divisio espanyola, els madridistes Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos, Luka Modric i Sergio Ramos, els barcelonistes Messi, Andrés Iniesta, Neymar i Luis Suárez, i l'atlètic Antoine Griezmann.

De la Premier anglesa figuren els jugadors del Manchester City Sergio Kun Agüero i Kevin de Bruyne; Zlatan Ibrahimovic i Paul Pogba, del United; N'Golo Kanté, Jamie Vardy i Riad Mahrez, del Leicester; Dimitri Payet, del West Ham; i Mesut Ozil i Alexis Sánchez, de l'Arsenal. Així mateix hi ha el veterà porter del Juventus Gianluigi Buffon, i els jugadors del Bayern de Munic Manuel Neuer i Robert Lewandowski. El guanyador es determinarà en un procés de vot combinat, el 50 per cent es basarà en les eleccions dels capitans i tècnics de les seleccions de tot el món, i l'altra meitat sortirà de la votació pública d'un grup de 200 periodistes.

Leo Messi i Mikel Arteta

Pep Guardiola va desmentir ahir que Messi hagués tingut una picabaralla amb Mikel Arteta, ajudant del català al City, després del partit de dimecres a Manchester.