E

l monestir de Sant Pere de Rodes va inaugurar ahir la temporada de visites guiades nocturnes durant els mesos d'estiu. En aquesta ocasió, l'espai s'obrirà els dimarts de juliol i agost a partir de les vuit del vespre expressament per als assistents de la visita, que tindran places limitades. D'aquesta manera, podran gaudir de l'espai amb tota tranquil·litat.

La vetllada consistirà en una visita guiada pels diferents espais de l'interior del monument i finalitzarà a les terrasses del monestir, on se servirà una copa de cava sota les estrelles tot escoltant les peces de guitarra clàssica de Tono Blasi. L'activitat ha estat organitzada pel departament de Cultura, el restaurant El Monestir i Icono Serveis Culturals. El recorregut es fa en català i costa sis euros per persona, tot i que per als menors de vuit anys és gratuït. Cal fer una reserva prèvia.

A banda d'aquesta activitat nocturna, també s'organitzen visites guiades durant el dia. Així, de dimarts a diumenge es fan recorreguts de 50 minuts en català i castellà al monestir de Sant Pere, mentre que també n'hi ha que inclouen una visita comentada al poble de Santa Creu i a l'església de Santa Helena de Rodes. En tot els casos, el preu és de tres euros per persona, tot i que per als menors de vuit anys és gratuït.