L'Ajuntament de Forallac ha programat tres nits de mapping a la fresca a la façana del castell-palau de Peratallada, els dies 17 i 24 de juliol i el 13 d'agost a partir de dos quarts de deu de la nit. Les projeccions aniran a càrrec de l'empresa gironina Lighthink Lab, que l'any passat va guanyar la primera edició del Festival Internacional de Mapping de Girona, en la categoria oberta.

Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament vol oferir a veïns i visitants una proposta innovadora, que combini cultura i patrimoni amb la creació contemporània i les arts visuals. Segons la regidora de Cultura i Turisme, Marta Chicot, es tracta de valors que encaixen amb el model de municipi i de l'oferta turística que volen potenciar.

Els responsables de la projecció audiovisual, Josep Font i Aleix Gorgorió, han explicat que el muntatge ha estat concebut específicament per a la façana del castell de Peratallada, i que inclou efectes lumínics i sonors, a més d'un gran espectacle de fums i llums. La projecció té una durada d'uns quatre minuts i mig i té com a fil conductor els nuclis que formen el municipi de Forallac, així com el seu patrimoni cultural.