Maria i India, mare i filla, estan passant dues setmanes de vacances en un hotel de l'Estartit, tal com han anat fent en els darrers cinc o sis anys. Són uns dies per estar en família, relaxar-se a la platja i anar descobrint nous racons de la Costa Brava. Les trobem al passeig marítim de l'Estartit, preparades per anar una estona a la platja.

Què els porta de vacances a la Costa Brava?

Ens sembla un lloc molt bonic, amb gent amable i el mar és molt tranquil, perfecte per poder fer submarinisme. Res a veure amb l'oceà Atlàntic, per exemple. A més, hi ha moltes excursions per fer i estem en constant contacte amb la natura. Ens agrada especialment perquè no és tan turístic com altres zones, com ara Lloret o Malgrat de Mar. Venim perquè s'hi està molt tranquil.

Què fan durant aquest dies de vacances?

Bàsicament anem a la platja, fem submarinisme i voltem una mica... ahir, per exemple, vam anar a visitar Calella.

La Costa Brava és cara?

No. O com a mínim, no és més car que els preus que ens trobem a casa.

S'emportaran algun souvenir per a la seva famíia o amics?

No. Com a màxim, volíem buscar algunes petxines boniques a la plata i portar-les als avis. Saps què passa? La nostra família ja ha estat aquí moltes vegades, deu o dotze anys. De fet, nosaltres vam començar a venir per recomanació seva. Per això, aquí no hi ha res que no hagin vist o tastat, i per tant no se'ns acut res que els pugui fer il·lusió.

Què els sembla la gastronomia mediterrània?

No hem pogut menjar gaire res... els plats estan molt basats en carn i peix, per exemple diuen que teniu un marisc boníssim, però nosaltres som vegetarianes i no hem tastat res de tot això.

Tenen previst tornar, en el futur?

[Es miren l'una a l'altra i riuen] Sí, segur que sí. Els avis ja venien i nosaltres hem decidit seguir la tradició, perquè aquí s'hi està realment molt bé. Ens agrada molt venir.