El Festival de Música de Sant Pere de Rodes, que se celebra a l'històric monestir de la localitat, dona avui el tret de sortida amb l'actuació del flautista català Claudi Arimany que, acompanyat al piano per Pedro Rodríguez, interpretarà Virtuosissimo, amb obres de Beethoven, Dopples o Chopin.

Aquest concert serà el primer tastet d'una programació que es podrà gaudir tots els dimecres i dissabtes fins al 26 d'agost. En total, s'oferiran 11 concerts de piano i música de cambra, formacions idònies per l'acústica del monestir romànic. En l'apartat de música de cambra destaca la presència de Vadim Tchijik, el violinista rus guanyador de nombrosos premis internacionals com el prestigiós Txaikovski, que actuarà el dissabte 22 de juliol acompanyat al piano per Anna Carrere.

A més, els dimecres d'agost s'han programat 3 concerts més de piano sol, on desfilaran brillants pianistes de diferents nacionalitats i amb repertoris molt variats. Destaca l'actuació de Pietro Massa, que interpretarà els 24 Preludis de Chopin i la Fantasia de Schumann.

L'últim dissabte d'agost, una Gala d'Opera tancarà el festival, amb l'actuació de la soprano Cecilia Nanneson, la mezzosoprano Edith Barlow i el pianista Carl Pontén.