El Premi Nobel de Literatura de 1992, Derek Walcott, nascut a Santa Llúcia el 1930, va morir després d'una malaltia prolongada en la seva residència, als 87 anys, segons van informar ahir fonts familiars. Walcott va néixer a la ciutat de Castries a Santa Llúcia, una de les Illes de Barlovento a les Antilles Menors. L'experiència de créixer en una illa volcànica aïllada, una excolònia britànica, va tenir una forta influència en la vida i el treball de Walcott, segons recorda la pàgina web dels Nobel.

El 1962, va obtenir el seu primer èxit literari amb l'antologia In a Green Night, publicada a Londres i en la qual es recollien poemes escrits per Walcott entre 1948 i 1960. Després d'exercir com a professor a diferents universitats del Carib, a principis de la dècada dels vuitanta va fixar la seva residència als Estats Units i el 1984 va començar a ensenyar Art Dramàtic i Literatura a la Universitat de Boston.

El 8 d'octubre de 1992, l'Acadèmia sueca de les Lletres va acordar concedir-li el Premi Nobel de Literatura i uns dos mesos després la Unesco va anunciar el seu nomenament com a membre de la Comissió Mundial de la Cultura i el Desenvolupament, presidida per Javier Pérez de Cuéllar i formada per una dotzena de personalitats.

Walcott està considerat per la crítica com un dels principals poetes de parla anglesa.