Després de setanta anys de recerques infructuoses i quan tots l'havien deixat per impossible, un grup de filipins es disposa a perforar de nou la terra amb el somni de trobar tones d'or i provar com certa la llegenda de Yamashita. Al Centre de Convencions de Baguio, emplaçat sobre un turó d'aquesta ciutat, a uns 250 quilòmetres al nord de Manila, el temps ha omplert d'esquerdes dels murs de formigó que protegeixen una sala d'actes tan immensa com antiquada.

Sota la direcció del professor jubilat Eliseo Cabusao, un grup de 24 advocats, docents, taxistes i botiguers locals ha col·locat una màquina perforadora al costat del Centre de Convencions en creure que els seus fonaments descansen milers de milions de dòlars en forma de lingots d'or.

«Confiem en trobar-los», assegura Cabusao, que després de vint anys investigant va decidir el 2014 emprendre la recerca de l'or amagat per les tropes del general Tomoyuki Yamashita (1885-1946), conegut com el «tigre de Malàisia» pels seus èxits militars al sud-est asiàtic.