El litigi per les obres de Sixena es posposa fins al mes de setembre

05.08.2017 | 00:59

La titular del jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca va desestimar ahir la petició del govern d'Aragó de considerar l'agost com a mes hàbil per ordenar el trasllat a Sixena de les 44 obres del monestir que són al Museu de Lleida i, per tant, el litigi judicial es posposa fins al setembre.

Segons l'executiu aragonès, el jutjat els ho va comunicat el matí d'aquest divendres. Davant d'això, el director general de Cultura i Patrimoni de l'Aragó, Nacho Escuín, va assegurar que al setembre tornaran a demanar l'autorització judicial per entrar al Museu a endur-se el béns acompanyats de la policia judicial.

El govern d'Aragó va sol·licitar al jutjat que habilités el mes d'agost per fer el trasllat de les peces al monestir de Sixena dilluns passat, 31 de juliol, just el dia que vencia el termini fixat per la magistrada perquè la Generalitat entregués les 44 obres en litigi. No obstant això, com ja havia anunciat, el Departament de Cultura no va fer cap moviment i els béns no s'han mogut del museu lleidatà. Com a mínim hi seran durant tot aquest mes perquè no hi haurà noves resolucions judicials almenys fins al mes de setembre.El director general de Cultura i Patrimoni aragonès, Nacho Escuín, va afirmar ahir que «cal respectar el que digui la jutge» i va afegir que «quan torni a ser un període hàbil tornarem a demanar a la jutge que fixi el dia que podrem recuperar les peces amb les forces públiques».

Al comunicat, el govern aragonès també va recordar que, malgrat la negativa de la Generalitat, dilluns va traslladar fins al Monestir de Sixena un equip amb una vintena de tècnics i responsables de la conselleria d'Educació, Cultura i Esports per esperar l'arribada de les peces des del Museu de Lleida. Finalment però, tot i que l'operatiu va arribar al monestir a primera hora del matí i s'hi va estar fins a les 22 hores, finalment els béns no van arribar i per tant romandran, almenys fins al setembre, a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema