La càtedra Dr. Bofill de la Universitat de Girona proposa una nova aproximació a la pintura a través de 12 sessions dedicades als grans artistes del Renaixement i del Barroc europeu. La primera de les conferències es farà l'1 de febrer i estarà dedicada a Giotto di Bondone.

Tornar a mirar, que és com es titula el cicle, està concebut com una aproximació polièdrica a les figures de Giotto di Bondone, Piero della Francesca, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti, Rafael Sanzio, Tiziano Vecellio, Jaopo Robusti Tintoretto, Paolo Ve Hyeronimus Bosch, Albrecht Dürer i Peter Paul Rubens.

Tornar a mirar vol ser un exercici d'introspecció i de redescoberta de la pintura d'aquests grans creadors a través l'art, la literatura i l'estètica, que marquen el camí que porta cap a l'assoliment del nou paradigma de la representació natural.

El curs el formen vint-i-quatre conferències, dotze de les quals s'impartiran des de febrer al maig del 2018. Les sessions es faran els dijous a les 19h a l'Auditori Josep Irla de l'edifici de la Generalitat a Girona, amb entrada lliure.

El cicle de conferències compta amb la col·laboració en l'organització de l'Associació Seguim Fent UdG, que vol fer arribar activitats culturals a tota la seva comunitat formada pel personal jubilat de la Universitat de Girona.

El cicle es va presentar ahir amb la participació del professor de la UdG Francesc Miralpeix, els metges Juan F. Campo i Humbert Massegur, i Josep Arnau, de l'associació Seguim Fent UdG.