Quan Jandro va avançar el Girona a la primera part en el partit davant el Barça B el passat 17 de novembre, Montilivi se les prometia molt felices. L'equip venia de guanyar a Miranda de Ebro en el partit més complet de la temporada (1-2) i es posava per davant al marcador contra un filial blaugrana que passava pel seu pitjor moment. Una victòria aquell dia hauria impulsat l'equip fins a posicions de play-off d'ascens però l'alegria es va esfumar en pocs minuts i Espinosa i Edu Bedia van esquinçar les il·lusions dels seguidors blanc-i-vermells. El que semblava una simple ensopegada a casa es va convertir en el començament d'un malson que ja fa més de dos mesos que dura. El Girona no ha tornat a guanyar cap partit des de llavors i ha encadenat una esgarrifosa ratxa de deu jornades consecutives sense conèixer la victòria. Una sèrie que, al sisè partit ja va costar el cap de l'entrenador Ricardo Rodríguez, i la qual, el nou míster Javi López ha estat incapaç de tallar.

La dinàmica amb l'entrenador barceloní ha millorat i les sensacions són unes altres. Amb Javi López a la banqueta, els resultats han millorat relativament tot i que les victòries o, en aquest cas, la victòria, continua sense arribar. Això ha fet que la ratxa de deu jornades sense guanyar sigui ja una de les pitjors d'entre les principals lligues europees. I és que només cinc equips viuen actualment una dinàmica pitjor que la del Girona. El rècord negatiu el té, amb diferència, l'Anzhi rus. L'exequip de Samuel Eto'o ja no és aquell club farcit d'estrelles amb un sou multimilionari i enguany s'arrossega per la Primera Divisió russa. Els números de l'Anzhi espanten de debò ja que encara no ha guanyat cap partit aquest curs després de 19 jornades (vuit empats i onze derrotes en les primeres). Amb tot, el club, que es manté viu a la Lliga Europa, busca reforços per mirar de salvar-se en el segon tram de temporada.

Menys llarga però igual de preocupant és la ratxa de partits sense guanyar que ha enllaçat l'Ajaccio a la Lliga Francesa. El conjunt cors és el cuer destacat i ja fa quinze jornades que no coneix la victòria. És més, l'Ajaccio tan sols ha guanyat un partit en tota la primera volta. Va ser contra el Lió a finals de setembre. Amb deu punts després de vint-i-dues jornades, els corsos tenen la zona de salvació a onze. Encara més greu que la del Girona és la ratxa de l'Aris de Salònica a Grècia, del Rizespor a Turquia i del Noja, al Grup II de Segona B. Tots tres conjunts acumulen tretze jornades sense guanyar sobretot grecs i càntabres estan enfonsats a la classificació. L'històric Aris, exequip de Felipe Sanchón, Encadena quatre empats i nou derrotes seguides i ocupa el darrer lloc destacat de la taula. El Noja va camí de Tercera tant esportivament com econòmicament ja que s'ha quedat en quadre després que dos terços de la plantilla hagi marxat per impagaments.

El Girona ocupa ja el següent lloc al rànquing de pitjors ratxes de resultats. Els homes que prepara ara Javi López són el pitjor equip local de la Lliga Adelante i, a l'espera que responguin els fitxatges d'hivern, està encallat a les posicions de descens des de Nadal. L'arribada d'Ortuño, Bruno Herrero, Cá i un altre davanter hauria de confirmar la millora, sobretot en l'aspecte ofensiu que està mostrant l'equip darrerement. Amb els mateixos números que el Girona però en una posició molt més tranquil·la a la classificació hi trobem el Blackpool a la Championship (Segona Divisió anglesa). L'equip on milita l'exgironí Ángel Martínez ha encadenat una ratxa pèssima de dos empats i vuit derrotes. L'Energie Cottbus, de la Segona Alemanya, i La Roda, del Grup IV de Segona B es troben també en sotrac de la desena de partits sense guanyar.

Mals moments passen també l'Os Belenenses (Portugal), el Brest (Segona francesa), l'Ergotelis (Grècia) o l'Espanyol B (Segona B), equips que ja fa nou partits que no sumen els tres punts. A la Premier League, la pitjor ratxa la viu el Swansea, amb vuit jornades seguides sense guanyar a la Lliga.