Josep Delgado ha acabat convertint la venda del Girona FC en una subhasta, precisament allò que volia evitar el grup argentí que liderava Ricardo Pini, i a hores d'ara l'única opció real per despendre's de la majoria d'accions és tancar l'operació amb uns inversors liderats per Pere Guardiola, el germà del tècnic del Bayern. Aquesta possibilitat va sorgir fa uns 20 dies i, veient que la propietat no acabava de tancar la venda al grup argentí, ha anat prenent cos. Tot i que el Girona encara dóna per viva l'opció Pini, la realitat és que els argentins, després d'haver perdut 13 dies a la ciutat negociant per a no-res, es desentendran del procés que hauria de culminar la setmana que ve. De fet, fonts dels representants de Delgado van assegurar que el traspàs accionarial té com a data límit dijous que ve, una setmana abans de la junta de creditors que ha de treure el club de la situació de concurs. Si no hi ha venda, Delgado haurà de posar els diners necessaris per pagar temes corrents com els impostos i els sous d'una plantilla que excel·leix sobre la gespa tot i els endarreriments que s'acumulen.

Pere Guardiola, agent de jugadors i també de l'actual director esportiu del Girona, Quique Cárcel, hauria contactat amb els representants de Josep Delgado fa algunes setmanes. Veient que l'opció Pini no s'acabava de tancar, totes dues parts van accelerar les converses i ara l'acord sembla pròxim. De fet, el germà de Pep Guardiola és l'única via de venda que té l'empresari de Sarrià de Ter si vol evitar haver de posar els diners que falten per sortir del concurs de creditors. El club situa la xifra necessària en 380.000 €.

El grup que lidera Guardiola comptaria amb un inversor extern i es proposaria reptes similars als que tenia al cap Ricardo Pini: d'entrada no hi hauria d'haver grans canvis en l'organigrama tècnic i l'objectiu principal seria resoldre els problemes econòmics per poder donar estabilitat al club. Els possibles compradors també tenen en el full de ruta lluitar per portar el Girona a Primera divisió sense estirar més el braç que la màniga, amb futbolistes de casa, i potenciant la massa social. L'acord s'hauria de tancar la setmana entrant, abans de dijous, per un import similar al que estava disposat a pagar el grup argentí, al voltant dels 2,3 milions d'euros.