Machín va necessitar 13 jornades, la temporada passada, per salvar una distància considerable respecte a la permanència i salvar el Girona quan pràcticament ningú s'ho hauria imaginat. Ara, n'ha fet prou amb 27 jornades de lliga per liderar l'equip cap a la salvació virtual. La barrera dels 50 punts ha estat superada quan encara queden quatre mesos de competició. Una "barbaritat", com anaven recordant els jugadors en zona mixta, i tota una fita a tenir compte, com va voler deixar ben clar l'entrenador a la sala de premsa. Sobretot, perquè per a Machín té molt de "mèrit" que la plantilla estigui signant una temporada així malgrat tots els contratemps que ha hagut de patir des de l'estiu.

"Si l'altre dia deia que de guanyar el Numància la permanència estaria segellada, ara que ho hem aconseguit ho segueixo pensant", va valorar. "S'ha de valorar com es mereix tenir 51 punts a aquestes alçades de la temporada, sobretot per les enormes dificultats que hem hagut d'afrontar des de fa molts mesos. Per sort, no es parla d'altres coses que no sigui pas el tema esportiu. El que està fent aquest vestidor, ple de grans professionals, s'ha de tenir molt en compte", va completar.

Si aquí va deixar anar una primera pedra, Machín va detallar poc després què és el que havia volgut dir amb les seves paraules, reconeixent, pràcticament per primera vegada aquesta temporada, que tant ell com els seus jugadors han de conviure amb una situació extraesportiva que no facilita gaire la seva feina. "Tots coneixeu com està el club i jo no seré el que vindrà aquí a explicar-vos les coses. Tampoc és la meva feina. És enormement meritori competir com ho estem fent i que ningú posi cap però a res del que se'ls demani. Hem aconseguit la permanència, que era el nostre primer objectiu. Això que tenim diversos contratemps. Un d'ells poden ser les lesions, però això és normal en el món del futbol. Em refereixo a d'altres temes extraesportius que esperem que se solucionin com més aviat millor. Al llarg d'una lliga, els petits detalls són força importants, però el que ens afecta no ho és gens, de petit", va expressar. Cal recordar que a la plantilla i al cos tècnic se'ls deu la nòmina del mes de gener i, ara, també la del febrer.

És per tot plegat que Machín va tornar a destacar l'esforç de tots els seus futbolistes "Això és el que som. Un equip. No només els onze que surten a jugar cada dia. Tothom ha de ser superimportant, jugui més o menys. S'ha vist avui (ahir) que, surti qui surti al camp, sap què és el que ha de fer. Ningú ens pot dir que el Girona no lluita, o que no ho intenta fins al final. L'entrega de tots és indubtable i per això hem aconseguit el que hem aconseguit".

Del partit amb el Numància, va admetre que havia estat una ?victòria "molt soferta" davant un equip "dificilíssim de guanyar" que va vendre la derrota "molt cara". Va reconèixer que no hauria estat gens estrany si el resultat final hagués ?estat d'empat, però que la clau del triomf va ser l'"empenta, el coratge, la intensitat i les ganes" que van imprimir els seus homes fins al darrer segon. "Ha estat un partit ?supertàctic. Llàstima que quan la victòria arriba gràcies a dos penals sempre sol ser més contrariada..."

La baixa de Sandaza

Fran Sandaza no podrà jugar el partit d'aquest diumenge al camp del Ponferradina en veure ahir la cinquena targeta groga de la temporada. Una baixa que, segons Pablo Machín, "ens afecta molt, però com totes les que hem tingut al llarg de la temporada". El tècnic treia així ferro a l'absència del toledà, recordant que ahir l'equip tampoc podia comptar amb d'altres homes importants (Pere Pons, sense anar més lluny, també havia estat ?castigat per acumulació d'amonestacions i va haver de descansar). "Diumenge vinent hi ?haurà un altre company que tindrà l'oportunitat per demostrar que està ?entrenant-se cada dia al màxim per competir. Serem un equip, com estem sent cada setmana", va ?afegir.