Era una dels molts fronts oberts que tenia Quique Cárcel sobre la taula.?Potser el més important malgrat que la seva continuïtat no perillava tal i com ell mateix havia assegurat la setmana passada en el retorn a la feina. Finalment i després de diverses setmanes de renovació, el Girona i Pablo Machín van arribar a un acord per a l'ampliació del contracte de l'entrenador per dues temporades més. D'aquesta manera, el tècnic de Gómara s'asseurà a la banqueta blanc-i-vermella fins al juny del 2018 i posa punt i final a un petit serial que ha durat poc més d'un mes. Les excel·lents prestacions mostrades per Machín des que va arribar, amb la salvació miraculosa el curs 13-14 i el gairebé ascens de l'any passat, van fer que el Girona es decidís a apostar fermament per ell per a un projecte llarg. Tanmateix, calia arribar a un acord amb Machín i donar-li l'estabilitat que desitjava. Finalment s'ha aconseguit amb la fórmula d'una ampliació de ?contrac?te per dues temporades més. «Creiem en aquest projecte que volem fer a tres o quatre anys vista i creiem que ell és la persona idònia», deia ahir Cárcel. El director esportiu gironí és el gran avalador de Machín i li transmet tota la confiança del món. «Ell està a gust al Girona nosaltres amb ell. Calia tancar el tema per la seva tranquil·litat i la del projecte», explicava.

Machín va arribar a Montilivi a principis del mes de març del 2014 per substituir Javi López. L'equip estava enfonsat a 8 punts de la salvació i de la seva mà, amb el canvi al ja famós sistema 5-3-2, no només va salvar-lo sinó que la temporada passada es va quedar a un sospir de pujar a Primera Divisió. Com a entrenador del Girona ha dirigit l'equip en 59 partits amb un balanç de 31 victòries, 14 empats i 14 derrotes. Uns números més que bons per a un entrenador que va arribar amb només dues temporades d'experiència a la categoria amb el Numància. La trajectòria al Girona l'ha revaloritzat i la seva renovació hauria de suposar la primera pedra del nou projecte. Això sí, Machín i el club treballaran plegats conscients de la duresa de la categoria i que repetir un curs com el passat és més que complicat. Estabilitzar encara més l'equip a la categoria sense patiments és l'objectiu immediat.

Cárcel és conscient que en futbol les coses donen moltes voltes però que han volgut demostrar amb la renovació per dos anys més que es tracta d'un projecte «seriós i il·lusionant». En aquest sentit, el màxim responsable esportiu confia que alguns dels jugadors amb possibilitats de fer el salt a Primera Divisió vegin que «volem fer les coses ben fetes». «Confiem que molts jugadors també es quedin i lluitarem per un projecte conjunt», deia Cárcel.

Pel que fa a possibles novetats a la plantilla Cárcel assegura que «en qualsevol moment pot passar quelcom». Ell i Ivan Hammouch estan treballant amb els jugadors «que volem» però també tocant de peus a terra. «Hem de saber on podem arribar i que no som el Saragossa, el Valladolid ni el Mallorca».