El Girona no perd un derbi a l'estadi de Montilivi des de fa 12 anys i mig. En concret, des del 16 de febrer de 2003, quan el Peralada que aleshores dirigia Nitus Santos va imposar-se per 1-2 amb gols de Planagumà i Xavi Sánchez, després que els locals s'haguessin avançat en una acció de Jose a la primera part. Aquell Girona estava entrenat per Pep Moratalla i acabaria pujant a Segona B amb Narcís Julià a la banqueta després que aquest, que era el director esportiu, despatxés l'exjugador blaugrana en l'inici de la fase d'ascens. Raül Agné, ara entrenador del Tenerife, Chechu, Matamala, Arnau i Juli van ser alguns dels jugadors que van viure aquella última desfeta a casa en un partit de la màxima rivalitat des de la gespa.

L'anècdota d'aquell dia la va protagonitzar Nitus Santos a la roda de premsa quan, eufòric per la victòria, va assegurar que havia vist "nevar" a Montilivi i tot i que havia sigut una tarda d'hivern molt freda, ningú va saber endevinar si bromejava o ho deia seriosament. Al final va resultar que sí, que alguna volva de neu havia caigut a l'estadi, segons va confirmar el delegat del conjunt gironí. Uns 1.200 aficionats van desafiar el mal temps per presenciar en directe aquell derbi a Montilivi.

El Girona va disputar, posteriorment, 12 derbis més com a local i no n'ha perdut cap. És més, els blanc-i-vermells n'han guanyat nou i tan sols n'han empatat tres, assolint golejades espectaculars com el 6-0 al Palamós la campanya 2003/04 o un 4-1 al Peralada a Tercera el curs 2005/06. Aquell any l'equip estava dirigit per Domènec Torrent i tot i disputar la fase d'ascens a Segona B no va poder celebrar l'èxit en caure contra l'Eldenc. Una temporada més tard el retorn a la categoria de bronze va acabar arribant de la mà del tàndem Ricardo Rodríguez-Javi Salamero, que havien rellevat Joan Carrillo.

A partir d'aquell ascens a Segona B (2006/07), el Girona va encadenar vuit temporades sense disputar cap derbi. En la lliga 2007/08 s'hauria pogut trobar el Miapuesta Figueres, però l'estiu abans Enric Flix va traslladar la societat a Castelldefels i va privar la disputa d'un duel de la màxima rivalitat que es manté inèdit en lliga des del curs 2004/05 a Segona B. Després, amb l'ascens a Segona A el juny de 2008 el Girona va seguir sent el principal representant futbolístic de la demarcació fins l'arribada del Llagostera el curs passat. L'equip blaugrana va posar les coses més difícils al Girona en el duel de Montilivi el maig passat, tot i que finalment va decidir un solitari gol de Fran Sandaza a un quart del final.

El partit va estar marcat per la transcendència dels punts per a tots dos equips: els locals lluitaven per l'ascens directe i els visitants per entrar al play-off. Gairebé 9.000 espectadors van anar a l'estadi, una xifra que avui no es podrà igualar.