Pablo Machín és un entrenador d'idees fixes. Difícilment canvia de dibuix tàctic i tampoc és amant de fer massa retocs al seu onze tipus. Si en fa, sol ser per obligació i en moments puntuals. Encara més complicat és moure peces a la defensa, la seva línia talismà. I si Lejeune, Richy i Kiko Olivas havien anat de la mà durant cinc jornades, ben difícil era pensar que el trident de centrals saltaria en un partit important com ho és un derbi. Però va passar. A l'hora de la veritat, Machín va decidir apostar per Pedro Alcalá, que ahir a la tarda va debutar a Montilivi, en detriment d'un Richy que feia molt de temps que no era suplent.

El tècnic sorià explicava la seva decisió un cop enllestit el derbi. "L'eix de la defensa és una de les posicions en les que s'acumulen més targetes. Hi ha moltíssims partits durant la temporada i jugar molts minuts pot passar factura. Ho sabem per experiència. Ell (Alcalá) està entrenant molt bé i a més, s'enfrontava al seu exequip. Potser tenia una responsabilitat més gran, però he cregut que l'idoni era que jugués ell", deia Machín.

Amb el de Mazarrón a l'onze titular, el Girona presentava ahir una defensa del tot inèdita en el que portem de temporada. En cap dels partits d'aquest curs (comptant tots els de Lliga i també el de Copa, així com també els amistosos de pretemporada), Machín mai havia sortit amb Álamo i Clerc als laterals acompanyats de Kiko, Alcalá i Lejeune a l'eix. La reraguarda més utilitzada ha estat la formada per Álamo, Kiko, Richy, Lejeune i Clerc, tot i que fa dues setmanes, a casa contra l'Osca, Coris va ocupar el carril esquerre en l'únic canvi que s'havia registrat fins la data. Molt diferent va ser la línia defensiva que va jugar a Tarragona a la Copa. Per davant del porter Parreño, aquella nit titular, el tècnic va donar l'alternativa a Óscar Serrano, Carles Mas, Alcalá, Marcelo i Coris.

A banda de lamentar l'empat final i de reconèixer que al seu equip li falta materialitzar les ocasions per traduir els partits en victòries, Alcalá va valorar el seu partit contra el Llagostera. "No he estat nerviós en cap moment i m'he trobat bastant bé", va reconèixer. També va enviar un missatge de calma a l'afició: "Estem jugant bé, però la pilota no entra. Quan entri, els resultats arribaran".