Els tècnics i els futbolistes no són gens amants de comparar temporades. Aquest segurament ha estat un dels problemes que ha patit el Girona, sobretot a la primera volta. «Perdrem totes les comparacions possibles respecte al curs passat», deia Pablo Machín a la pretemporada conscient de la dificultat afegida del treball psicològic que caldria per als seus homes. La comparació contínua amb l'exercici passat sumat al nefast record final va fer que a l'equip li costés arrencar la màquina. A punt d'entrar al mes d'abril, el Girona sembla haver adquirit un punt de maduresa molt interessant per encarar l'esprint final de la Lliga. El joc i la solidesa defensiva hi han estat gairebé sempre però s'han trobat també els resultats. Tot plegat ha fet que el Girona arribi al tram decisiu de temporades amb opcions de treure el nas a la zona de play-off que és a només tres partits. Els de Machín són a 3 punts no només del sisè (Còrdova) sinó també del cinquè, l'Osasuna, proper rival de l'equip a l'estadi diumenge (17.00).

La gran igualtat de la competició fa que la lluita per les sis primeres posicions sigui d'allò més aferrissada, amb fins a 14 equips separats per només 12 punts. En aquest sentit, un dels factors que poden acabar sent determinants és el goal-average. Sense anar més lluny el Girona va patir-ho la temporada passada i per aquest motiu, l'experiència és un grau, Machín mira de tenir controlat aquest aspecte. Resten encara 11 jornades en les quals el Girona s'ha d'enfrontar a la majoria de rivals que intenten fer-se amb alguna de les sis primeres places. Ara bé i pel que pugui passar, els blanc-i-vermells ja tenen al sarró l'average amb Saragossa, Oviedo i Mirandés. En canvi, amb el Nàstic els de Machín el tenen en contra després de perdre al Nou Estadi (1-0) i empatar a Montilivi (1-1). Amb l'altre rival de la part alta amb qui ja ha jugat els dos partits el Girona és el Leganés. Mirar si es pot atrapar el líder potser és un pèl agosarat però en futbol no se sap mai. En aquest sentit, l'average particular contra els madrilenys està igualat (2-2 a Butarque i 1-1 a Montilivi) tot i que en el general els d'Asier Garitano superen clarament els gironins (+9).

L'average va acabar donant l'ascens a l'Sporting el curs passat en una temporada en què el Girona s'hi va quedar a les portes amb 82 punts. Sense posar asbolutament cap taca negra a l'exercici dels gironins, els resultats diuen que una de les assignatures pendents van ser els duels contra els rivals directes. I és que el Girona no va acabar de trobar mai la fórmula per vèncer els gegants (Betis, Sporting, Las Palmas, Valladolid i Saragossa) contra els quals competia i tan sols va aconseguir una única victòria. De fet, dels 36 punts possibles contra aquests rivals directes, el Girona només en va aconseguir 5. Tant el Betis (1-3 a Montilivi i 2-1 al Benito Villmarín) com el Las Palmas (1-2 a l'estadi i 2-0 a Canàries) van superar els gironins en els dos partits. El Girona 14-15 va perdre també als camps del Valladolid (2-1) i del Saragossa (2-1) però contra els castellans es va aconseguir l'únic triomf contra un dels rivals directes a casa (2-1) en un gran partit.

La tònica aquesta temporada està canviant. Almenys de moment. És cert que hi ha molts més equips implicats però fins ara i tenint en compte que el Girona no ha estat mai entre els sis primers, els de Machín ja han estat capaços de derrotar rivals com l'Oviedo (1-2), l'Osasuna (0-1), el Saragossa (0-3), el Mirandés (3-0) o el Valladolid (13è). En canvi, i aquí hi haurà en joc els average pendents, el Girona ha perdut contra Alabès (1-0), Còrdova (1-2), Lugo (0-1), Alcorcón (1-0) i Elx (0-1). Amb el Tenerife (14è) els gironins van empatar a l'illa (1-1).

Promoció per als abonats

D'altra banda, i amb vistes al partit de diumenge contra l'Osasuna (17.00), el Girona va informar que els abonats poden comprar fins a dues entrades suplementàries a preus reduïts (5 euros gols, 10 preferent i 25 tribuna) a les oficines de l'estadi fins divendres.