Rubén Eiriz Mata, l'àrbitre de l'Elx-Girona d'ahir, va tenir una desafortunada actuació. De fet, es pot dir que una injusta decisió seva, l'expulsió d'Alcalá per una segona groga en una jugada que no és ni falta, va canviar el signe del partit. Fins el minut 40, els de Machín tenien el duel sota control, amb el marcador a favor gràcies al golàs de Granell, i sense que els locals trobessin la manera d'inquietar l'àrea de Becerra. En superioritat numèrica per l'Elx la decoració va canviar i a la segona part els gironins van acabar patint de valent per salvar un punt que els manté amb opcions a la fase d'ascens. No és la primera vegada que aquest col·legiat, que va dirigir el Llagostera-Nàstic (3-1) de l'ascens dels blaugranes a Segona, perjudica el Girona: el curs passat, a Alcorcón, es va menjar un clar penal sobre Sandaza, va expulsar incomprensiblement Juanlu (una de les grogues que li va mostrar hauria d'haver estat per Juncà) i per postres va allargar el partit cinc minuts de manera totalment innecessària.

"L'àrbitre de l'ascens del Llagostera té un pèssim debut a l'elit", titulava aquell dia la crònica aquest diari. Com a mínim aquell dia la seva mala actuació va passar més desapercebuda: els blanc-i-vermells van guanyar per 1-2 a Santo Domingo.

En l'acta del partit d'ahir el col·legiat escriu que la primera groga a Alcalá és "per fer caure un contrari en la disputa de la pilota", i especifica que la segona, que va generar una perillosa falta al límit de l'àrea, atenia a "fer una entrada a un adversari en la disputa de la pilota de manera temerària". Aquest redactat pot obrir la porta a un recurs del Girona per intentar anul·lar l'amonestació ja que les imatges televisives demostren que el central toca la pilota i que és posteriorment quan impacta amb el jugador de l'Elx, sense voluntat de fer-lo caure. Aquest any Eiriz Mata no havia xiulat cap partit al Girona. El curiós del cas és que diumenge que ve dirigirà el Mirandés-Llagostera, actuant dues setmanes consecutivament.