El davanter italià de l'Inter de Milà Samuele Longo serà presentat demà dilluns (18 h) com a nou jugador del Girona. El futbolista arriba cedit per una temporada per completar una davantera que ja té gairebé totes les peces definides. L'endemà de confirmar el retorn de Cifu (Màlaga), el Girona oficialitzava la incorporació de l'exespanyolista. Als 24 anys, Samuele Longo és sinònim d'esforç. La seva formació futbolística a Itàlia li va inculcar el treball en equip, el sacrifici en la pressió i les seves desmarcades a l'espai, com a requisits irrenunciables.

Natural de Valdobbiadene, Itàlia, Longo va començar a jugar a futbol al Treviso. L'any 2009 va fitxar per l'Inter de Milà, equip que encara n'és el propietari i, de fet, a principis d'aquest mes de juliol va ampliar el seu contracte fins al 2021. De totes maneres, pocs partits ha jugat amb l'equip neroazurro. Durant la seva primera etapa a Milà, va jugar amb el filial i va ser cedit a clubs com el Piacenza o el Gènova. De fet, les cessions estan marcant la seva trajectòria futbolística. Ha passat per sis equips en els últims sis anys, alguns amb més protagonisme i en altres, amb poc.

Una d'aquestes cessions, de fet la que els números indiquen que més bé va funcionar, va ser a l'Espanyol, en la temporada 2012-2013. Al conjunt català hi va arribar a l'agost del 2012 i en les primeres jornades de lliga va ser indiscutible per a Mauricio Pochettino. Les seves actuacions el van convertir en un dels preferits per l'afició i en la seva etapa al conjunt blanc i blau, Longo va aconseguir marcar tres gols. A l'inici d'aquella lliga va jugar gairebé tots els minuts, tot i que va anar de més a menys pel protagonisme que van tenir jugadors més experimentats.

Samuele Longo, a més, tant pot jugar de davanter com de mitja punta, acompanyant l'home referència de l'equip. El Girona, en aquest cas, té Sandaza, Cristian Herrera i Lekic, que són davanters més purs. Longo, en canvi, podria ser perfectament un complement per a qualsevol dels seus companys en atac.

Un cop va abandonar l'Espanyol després del període de cessió, no va trigar a tornar a jugar a la Primera espanyola. De fet va ser a la temporada següent, la 2013-2014, quan va arribar al mercat d'hivern al Rayo Vallecano, després de jugar mig curs a l'Hellas Verona. Al conjunt madrileny, rival amb el qual es veurà les cares aquesta temporada a Segona, no hi va explotar. Va disputar nou partits i no va aconseguir cap gol.

Després de la doble aventura al futbol espanyol, Longo va tornar a Itàlia. Intentant fer-se un lloc a l'Inter de Milà, sense èxit de moment, el davanter va jugar cedit fa dues temporades al Cagliari, de la Serie A, on va tenir minuts. Tanmateix, tot i els seus 27 partits jugats, no va aconseguir marcar cap gol. La temporada passada, també va jugar com a cedit al Frosinone, a la màxima categoria.

Pel que fa a la selecció italiana, Longo ha estat present en les categories sub 19, sub 20 i sub 23 amb força regularitat. No obstant, encara no ha estat mai convocat amb la selecció absoluta d'Itàlia.

Amb l'arribada de Samuele Longo, el Girona deixa pràcticament tancada la línia atacant de l'equip, a falta de resoldre un moviment. El club estudia la possibilitat d'incorporar un cinquè davanter o bé renovar Felipe Sanchón. El davanter italià serà presentat a Montilivi demà a partir de les sis de la tarda, i no serà l'únic jugador que passarà per aquest ?tràmit en els pròxims dies. Dimarts serà el torn de Fran Sandaza, a les 12 del migdia, la ?mateixa hora que ho faran René i Cifu, ?dimecres i dijous respectivament.