Paco Nieto, un dels exjugadors homenatjats ahir a Montilivi, confessava al final del partit que tornar a trepitjar la gespa de l'estadi i sentir l'escalf de l'afició del Girona havia provocat "llàgrimes" a més d'un dels seus companys. Quatre mesos després de l'emotiva cloenda del 85è aniversari al Mas Marroch, el club es va apuntar un altre detall amb els veterans convidant les plantilles que 40 anys enrere defensaven els colors blanc-i-vermells. La de 1976/77, a més, va pujar a la Segona B, categoria de nova creació, després de ser segon en una pugna amb el Sabadell, que es va acabar enduent el títol i el premi gros: l'ascens a l'autèntica Segona.

La jornada va arrencar al migdia, amb una trobada de tots els convidats a l'estadi, va continuar amb un dinar de germanor i va culminar amb el retorn a Montilivi. Un per un van anar desfilant sobre la gespa mentre per megafonia s'anaven enumerant els noms. Abete, Amador, Bravo, Busquets, Duran, Javi, Juanito, Paco Flores, Toni Gómez, Nitus Granados, Jordi Mas, Miret, Mena, Molet, Nieto, Barto i Manel Pagès, Francesc Pena, Palau, Isidre Sala, Quique, Bautista Sastre, Manolo Valle i Villaronga, van ser els exjugadors que van participar en la celebració, amb una bufanda de l'equip al coll. També hi va ser l'aleshores secretari tècnic, Xavi Agustí.

El que va venir després ja va ser una mica més ensopit. Girona i Oviedo van proposar poc futbol. Ho reconeixia Javi Fernández, per exemple, exfutbolista dels dos equips, arribat expressament des d'Avilés. "Ha sigut un partit insípid, amb poc futbol. L'Oviedo és un equip rocós i ho ha demostrat. Potser el Girona ha fet una mica més, però al final l'empat s'ha de considerar just". Paco Nieto va veure el mateix partit. "Cap dels dos equips ha jugat a res, semblava que ja els anava bé el punt a tots dos", va lamentar.

De la jornada d'ahir, descartat el partit per la seva escassa qualitat, en quedarà l'escalf que Montilivi va donar a alguns dels seus antics herois. "Ha sigut meravellós, ja tinc ganes de tornar", deia Javi. "Tornar a trepitjar la gespa i rebre l'ovació de la gent ha provocat algunes llàgrimes", afegia Nieto. De l'emotivitat d'aquells instants previs es va passar a un partit d'aquells de ni fred ni calor.