Les adjudicacions dels ajuntaments de Girona i Vidreres a l'empresa La Copa SCCL han arribat al jutjat. Nani Huertos, un veí de Girona i conegut ecologista i independentista, ha decidit presentar una denúncia penal al jutjat de guàrdia per tractar que s'analitzi el cas "per presumpta corrupció i aprofitament privat del càrrec públic". Huertos ha fet aquest pas després de protestar a les portes de l'Ajuntament de Girona per la gestió del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Enric Pardo. Huertos critica al regidor que defensi la futura planta de residus de Campdorà i ara per la possible vinculació del regidor amb la cooperativa que s'encarrega d'un estudi per comptar els arbres.

La denúncia recull les informacions aparegudes a Diari de Girona i que revelen les vinculacions de Pardo amb la societat La Copa, així com el contracte que se li va atorgar l'agost passat. Va ser el mateix Enric Pardo el que va donar a conèixer que l'Ajuntament de Girona havia encarregat aquest estudi. L'àrea de Medi Ambient va detectar que no es tenien controlades les zones verdes de la ciutat i amb l'inventari es volia ser més eficient en la gestió de la vegetació. El projecte inicial estava valorat en 45.000 euros.

Segons el regidor d'ICV, es van presentar cinc propostes al concurs, però finalment només hi va haver tres ofertes. Pardo va concretar que el projecte de La Copa SCCL era el millor, tot i que va insistir que no va participar en el procediment de contractació. L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va signar el decret d'alcaldia en el qual es donava a conèixer l'adjudicació el 27 d'agost passat. El preu final del concurs va ser de 37.350,82 euros.

Enric Pardo va arribar a afirmar que no era soci ni tenia cap càrrec a l'empresa des que va arribar a l'Ajuntament el 2004. Va definir la seva situació com a "sóc soci en situació excedentària justament per si mai hi havia un cas d'incompatibilitats". El regidor ecosocialista va insistir que "aquest no seria el cas, perquè el procediment d'aquest concurs el va portar Règim Interior". El també coordinador d'ICV a les comarques gironines va afirmar que es tracta d'"un concurs amb total transparència" i va assenyalar que "qui vulgui trobar més història és perquè busca altres coses".

Pocs dies després també es va saber que en el mateix cas s'havia trobat el tinent d'alcalde d'ICV, Jordi Pruneda. L'Ajuntament de Vidreres va adjudicar l'any 2007 almenys dos estudis valorats en uns 10.000 euros a la cooperativa La Copa SCCL quan el president de l'empresa era el tinent d'alcalde de Medi Ambient del consistori selvatà, Jordi Pruneda (EPV-ICV). Temps més tard va deixar el càrrec a la cooperativa.

En la data de l'adjudicació (16 d'octubre de 2007), el tinent d'alcalde de Medi Ambient de Vidreres, Jordi Pruneda (EPV-ICV-EPM), era el president del Consell Rector de l'adjudicatària, segons consta al llibre d'inscripció de Societats Cooperatives, al qual ha tingut accés Diari de Girona.

No seria fins més tard, en una assemblea general extraordinària celebrada el 5 de novembre del 2007, quan es decidiria un relleu en els diferents òrgans i Pruneda en quedaria desvinculat. El certificat de l'acta d'aquella assemblea es va lliurar al Registre de Cooperatives del Departament de Treball el 21 de febrer de 2008. Al registre va quedar validat el relleu el 13 de març de 2008.