El Servei d'Informació i Atenció a les Dones ha registrat un augment del 56% entre el gener i el setmebre respecte al 2008. En els 9 primers mesos d'aquest any, s'han atès 215 dones i 38 fills que necessiten suport psicològic. Girona va obrir ahir el nou Servei d'Atenció i Informació a les Dones (carrer Joan Reglà, 16) amb la presència de la presidenta de l'Institut Català de la Dona, Marta Selva, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Cooperació, Joan Olóriz. L'habilitació d'aquest nou espai "és un pas endavant molt important en l'atenció a les noves demandes i necessitats de les dones a Girona des d'una perspectiva més general", com va afirmar Anna Pagans.

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones actuen com a serveis municipals d'informació, assessorament, primera atenció i acompanyament, amb relació a l'exercici dels drets de les dones en tots els àmbits relacionats amb la respectiva vida laboral, social, personal i familiar. Aquests s'han de coordinar amb els serveis d'atenció especialitzada i alhora dinamitzar la coordinació amb tots els agents comunitaris, especialment amb els grups i les organitzacions de dones.

Des de l'any 2002 l'Ajuntament de Girona disposa d'un equip especialitzat en l'atenció a les dones que són víctimes de violència, oferint tractament psicològic i suport en el seu procés de recuperació. Inicialment es va contractar un psicòleg i una educadora social i en les darreres anys s'ha desenvolupat i consolidat aquest equip que actualment ja és un referent a la nostra ciutat. En els 9 primers mesos d'aquest any, s'han atès 215 dones i 38 fills que necessiten suport psicològic. Això ja està suposant un increment del 56,8% respecte a l'any 2008.

En l'actualitat, la unitat compta amb 3 psicòlegs especialitzats, una tècnica en dinamització i promoció de la dona, una administrativa, la col·laboració d'una advocada i un tècnic coordinador dels Plans Transversals de Gènere i del Pla local d'Igualtat.

Ara, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) reforça el Pla Local d'Igualtat. Per una part, concreta, amplia i complementa l'oferta preventiva i d'atenció per a la recuperació de les dones víctimes de violència de gènere, que és l'eix prioritari d'aquest pla.

El regidor de Serveis Socials, Joan Olóriz (ICV), va recordar quin son els dos prinicpals objectius: oferir a la dona víctima de violència de gènere una atenció psicològica especialitzada i a més la necessitat de realitzar actuacions de prevenció de la violència i de promoció de la participació de la dona en la vida pública.