La Mirona torna a programar sessions per a persones amb discapacitat intel·lectual

Després de més de quatre anys d’aturada, el projecte Boomerang arrencarà diumenge

La sala La Mirona de Salt, en una imatge d'arxiu.

La sala La Mirona de Salt, en una imatge d'arxiu. / ACN

Meritxell Comas

Meritxell Comas

La sala La Mirona de Salt acollirà diumenge de cinc a vuit del vespre el retorn, després de més de quatre anys d’aturada, del projecte Boomerang, un espai musical inclusiu per a persones amb i sense discapacitat intel·lectual.

La iniciativa, impulsada per La Mirona, Cultura SN i la Fundació Casa de la Música, es va posar en marxa l’any 2011, però la irrupció de la pandèmia va obligar a frenar-ne l’activitat. El projecte va néixer amb l’objectiu de crear un espai de trobada segur -fins aleshores inexistent- on les persones amb discapacitat intel·lectual (i també altres tipus de discapacitat) poguessin socialitzar. Es tracta, doncs, d’un espai integrador i inclusiu on els assistents poden gaudir tant de sessions de música en directe com de discoteca, a més d’activitats socioculturals adaptades a les necessitats de les persones amb discapacitat, tenint en compte factors com la il·luminació, el so i el subministrament de begudes sense alcohol.

Els organitzadors esperen una afluència de 150 persones per sessió. I és que a través de la música, volen «donar oportunitats a la realització personal». En aquest sentit, asseguren que «entenem la música com a recurs i plataforma per a la inclusió, més enllà de la pràctica cultural en sí mateixa». La inauguració de la nova etapa comptarà amb l’actuació de DJ Kinder.

Subscriu-te per seguir llegint